Prøver å lure Facebook-brukere

Sikkerhetseksperter varsler nå om et omfattende spamangrep som prøver å lure Facebook-brukere til å installere skadelig programvare på sine datamaskiner.

Angrepene gjennomføres med en falsk e-postmelding som tilsynelatende kommer fra The Facebook Team, og som påstår at Facebook-passordet av sikkerhetsmessige grunner er blitt endret.

Dersom brukeren klikker på vedlegget (en ZIP-fil med en EXE-fil) i meldingen vil datamaskinen automatisk ta kontakt med servere for nedlasting av skadelig programvare.

Det skadelige programmet har blitt sporet til et såkalt Bredolab-botnett som knyttes til omfattende spamvirksomhet og identitetstyveri. Dersom programmet blir installert vil de kriminelle få full kontroll over den infiserte datamaskinen, og kan blant annet brukes til å stjele sensitiv informasjon, og brukes til å sende ut mer spam.

Meldingen ser ganske ekte ut, i og med at avsender tilsynelatende er fra Facebook, men dette er altså et triks som prøver å lure Facebook-brukere.

Moralen er å ignorere meldinger som tilsynelatende kommer fra populære nettsteder – besøk heller det aktuelle nettstedet direkte.

(Kilder: Zdnet, Websense)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen