Prøvekjør nye MSN

På onsdag slapp Microsoft ut en offentlig betaversjon av den nye versjonen av deres populære chatteprogram, Windows Live Messenger. Programmet som nå kommer i versjon 9, og har fått en rekke nye funksjoner, samt visuelle overhalinger.

Noen av de nye funksjonene i Windows Live Messenger 9

  • Du kan nå være pålogget flere steder samtidig. I motsetning til eldre versjoner, blir du ikke logget ut om du logger på MSN på en annen PC. Du vil motta meldinger på alle stedene der du er logget inn.
  • Du kan nå bruke animerte displaybilder (i GIF-format). En ny funksjon kalt ”Moods”, gjør det mulig å knytte displaybildet ditt til forskjellige emoticons, f.eks når du skriver et smilefjes kan MSN Live automatisk forandre displaybildet ditt til et bilde hvor du smiler.
  • Signature Sounds gjør at du kan definere en lyd som spilles av på dine kontakters PC når du logger deg på.
  • Scener er en ny funksjon som forandrer utseendet på kontaktlisten, og på hvordan chatvinduet ditt ser ut for den du chatter med.

Kontaktlisten

Påloggetstatusen heter nå tilgjengelig, og de har fjernet de gamle i telefonen- og ute til lunsj-statusene. Det som før het grupper heter nå kategorier og fungerer som vanlig. Det som nå heter grupper, er en spesialkategori hvor alle som er medlem kan dele samme chatvindu samt en del andre funksjoner. Dette skal gjøre det lettere å kommunisere og dele informasjon for f.eks idrettsgrupper, organisasjoner o.l, hevder Microsoft.

En egen favoritterkategori har blitt lagt til. Den ligger øverst i kontaktlisten, over de andre kategoriene, og her kan du legge dine favoritt kontakter, gode venner, kjæreste eller familie, slik at de er lett tilgjengelig.

På bunn av kontaktlisten har de lagt til et "hva er nytt" felt, som viser når noen sist endret displaybilde, personlig beskjed eller oppdaterte sin Space side.

Chatvinduet

Her er det også en del nytt. Microsoft har, av ukjente grunner, valgt å flytte displaybildene til venstre i chatvinduet. Fargerammen rundt chatvinduet farges nå avhengig av hvilken status den du chatter med har. Du kan nå også dele ett bilde med den du chatter med, i chatvinduet, uten å måtte sende bildet som en fil.

Utseendemessig har hele programmet fått en overhaling som får det til å se mer ut som Windows Vista. Generelt sett ser alt bedre ut, med unntak av emoticons, som beholder sitt gamle utseende.

Siden dette er en betautgave, så er det fremdeles noen bugs, og funksjoner som ikke fungerer helt slikt de skal, men programmet kjører stabilt nok til at man trygt kan oppgradere fra gamle Windows Live Messenger 8.5.

Husk at det populære tilleggsprogrammet, Messenger Plus Live, i skrivende stund ikke fungerer med betaversjonen av Windows Live Messenger 9, men det jobbes med å lage en fungerende versjon ifølge nettstedet Msghelp.net

Har du lyst til å prøve den nye versjonen av Windows Live Messenger, kan du laste ned betautgaven her

(Kilder: Download.com og Live.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen