Prøv ukens smarteste mobiltriks

Prøv ukens smarteste mobiltriks

Få fart på SMS-skrivingen og lær hvordan du bruker privat nettsurfing.

Denne uken har vi plukket ut flere smarte mobiltriks som gjør det enda kjappere å skrive SMS-er og e-poster, bytte mellom appene dine og sikre at ikke uvedkommende kan se hvilke nettsider du har surfet på.

Her er de tre mest leste tipsene denne uken:

1. Bruk snarveier når du skriver meldinger

Når du skriver meldinger på mobilen kan det være tungvint å måtte veksle mellom ulike tastaturvisninger når du skal skrive spesialtegn, som for eksempel kolon, skråstrek eller alfakrøll. Hvor disse tegnene ligger, varierer fra telefon til telefon. Men felles for de fleste Android-mobiler er at du kan holde inne taster for å få opp spesialtegn.

Her kan du lese hvordan du bruker tastesnarveiene

2. Bytt raskere mellom apper

I stedet for å gå tilbake til oversikten over installerte apper og så trykke på ikonet for en annen app for å starte opp den, kan du spare tid ved å bruke mobiltelefonens innebygde funksjon for å raskt veksle mellom apper.

Se hvordan du bytter mellom apper på iPhone, Android og Windows Phone

3. Skru på privat nettsurfing

Selv om du ikke nødvendigvis surfer rundt på de aller mest snuskete nettsidene, hender det sikkert at du noen ganger ønsker at andre som får tak i telefonen din ikke skal kunne se hvilke nettsteder du har vært innom. På samme måte som mange nettlesere for PC-er har fått en funksjon for privat nettlesing, har også enkelte nettlesere for mobiltelefoner en slik funksjon.

Les hvordan du skrur på privat nettsurfing

Mobilen.no gir deg et nytt, smart mobiltips hver dag. Har du et tips, en snarvei eller en smart app du vil dele med leserne? Bruk kommentarfeltet, eller send en e-post til tips@mobilen.no

Flere smarte triks:

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen