(Bilde: Jurassic Systems)

Prøv deg som Jurassic Park-hacker fra 1993

Se om du klarer det de ikke klarte i filmen.

Hva er den første scenen du tenker på når du blir bedt om å fortelle om Jurassic Park fra 1993? Er det når de holder på å bli spist av T-Rexen? Er det når de ser dinosaurene for første gang? Eller kanskje velociraptorene som løper etter barna?   

For mange er det nok heller den famøse hacke-scenen i første halvdel av filmen. Mens Samuel L. Jacksons karakter febrilsk prøver å hacke seg inn på parkens datasystemer, dukker i stedet ansiktet til den nerdete programmereren Dennis Nedry, spilt av Seinfeld-stjernen Wayne Knight, opp på PC-skjermen. 

Ordene «Ah-ah-ah! You didn't say the magic word!» strømmer nedover skjermen, og alt faller sammen. Et klassisk filmøyeblikk! 

Prøv deg som hacker

Nå har noen luringer laget en nettside som setter deg i skoene til Samuel L. Jackson, mens han prøver å hacke seg inn på datamaskinen. JurassicSystems.com lar deg styre dinosaur-parkens UNIX-nettverk, og få tilgang til Nedrys "voksen"-bilder, spille av musikken hans, eller prøve å hacke deg inn for å få kontroll over sikkerhetssystemet.

Hint: Skriv inn "help" for å få opp alle tilgjengelige kommandoer, så blir det litt lettere å navigere deg i terminalen. 

Her har du forøvrig scenen fra filmen, for inspirasjon: 

Savner du 90-tallet? 
Her er 9 ting fra 90-tallet vi aldri vil glemme »

 

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen