Protesterer mot RFID-brikker

RFID-teknologien kan gjøre hverdagen vår enklere på mange måter. Men ikke alle er like begeistret ved tanken på de små trådløse brikkene over alt.

Teknologien består av små databrikker som kan hjelpe butikker, sykehus og andre kunne sende og motta informasjon om alt fra våre shoppingvaner, vårt pengeforbruk, rulleblad og vår helsetilstand. Du kan lese mer om RFID i guiden "Livet på en brikke"

Nå har en gruppe forskere ved Vrije universitet i Amsterdam samlet seg i kampen mot den økende bruken av RFID-teknologien. Med Andrew Tanenbaum i spissen, er gruppen nå i ferd med å utvikle et apparat som er i stand til å spore opp RFID-lesere og blokkere dem.

Apparatet, som har fått navnet RFID Guardian, skal være på størrelse med en PDA, og kjøre på det åpne operativsystemet eCos, skriver Engadget. Formålet med apparatet er at du skal kunne gå ute på gaten uten at du samtidig blir skannet av flere RFID-lesere som henter informasjon fra for eksempel merkelappen i skjorta di. Med tiden håper også gruppen å kunne putte RFID Guardian inn i mobiltelefoner og vanlige PDA-er.

RFID på vei ut?
Ting tyder på at RFID-teknoligien allerede er i ferd med å bli avlegs. Det har nemlig dukket opp en ny teknologi, kalt RuBee, som bruker magnetisme til å kommunisere.

RuBee har allerede fått flere av verdens største IT-selskaper i ryggen, som for eksempel Sony, Panasonic, Intel, HP, IBM og Motorola. Du kan lese mer om RuBee i saken "RFID på vei ut?"

nettsidene til protestgruppen mot RFID, kan du lese mer om prosjektet med RFID Guardian. Her kan du også se en filmdemonstrasjon av RFID Guardian.

(Kilder: Engadget, RFID Guardian Project)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen