Projektor i mobilen

Systemet gjør det mulig å få opp et tastatur eller annen informasjon på en hvilken som helst flate. Med en spesiell penn kan man også skrive på de virtuelle bildene, samt bruke telefonens funksjoner.

Nesten som en vanlig telefon
Ved første blikk ser prototype-telefonen ut som en hvilken som helst vanlig mobiltelefon, om enn litt større enn det som er vanlig i 2005. Det som kanskje skiller den ut er at det på siden er montert en festeanordning som holder selve projektordelen.

Projektordelen kan vendes både mot en vegg og rett ned på et bord. Dermed er det mulig å bruke den til både presentasjoner og fremvisninger.

Pennen som følger med er festet til siden av mobiltelefonen, og har både en mikrofon og høyttaler innebygd slik at man kan bruke den som headsett når man skal føre samtaler. Signalene overføres via blåtann. En sensor i pennen registrerer når pennen blir holdt opp mot øret og justerer volumet på høyttaler og mikrofon deretter.

Når man skal skrive på det virtuelle tastaturet bruker man pennen og endringer vil føres direkte opp på det projekterte bildet, så vel som inne på telefonen. Teknologien er fremdeles under utvikling og versjonen som ble vist på CeBIT var kun en prototype.

I følge pcmag er det fremdeles ikke sikkert om Siemens vil fortsette utviklingen av denne teknologien. Uansett er dette en spennende løsning for fremtidens mobiltelefoner. Den vil gjøre det lettere å skrive e-post, samt behandle grafikk på telefonen. Og muligheten for å gjøre presentasjoner direkte fra telefonen er en løsning som mange nok ville juble for.

Siemens er ikke den første som prøver ut virtuelle løsninger. Som vi har skrevet tidligere har amerikanske Celluon og VKB Inc alt utviklet et virtuelt tastatur for telefoner. Men her har man ingen form for presentasjonsmuligheter, eller for den saks skyld mulighet for å redigere på presentasjonen med en virtuell penn.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen