Test Projectplace

Bedre enn originalen?

Projectplace fungerer bra på nett, men hvordan er det med appen?

Format: iPhone, iPad og Android
Pris: Gratis (forutsetter tilgang til Projectplace)

Projectplace er kjent for mange som en samarbeidsplattform som du når gjennom nettleseren din. Du har lenge kunne nå Projectplace-prosjektene dine gjennom mobilen, men nå har Projectplace kommet med en ny versjon av appen sin.

Projectplace.
Projectplace.

Appen gir litt forskjellige muligheter avhengig av hvilken plattform du bruker. I alle tilfelle er det tilgang til dokumenter i prosjektene som er den sentrale funksjonaliteten. Vi synes dette blir litt snaut, og kunne tenkt oss at mer av funksjonaliteten fra Projectplace hadde funnet veien inn på mobilen.

På vår Android-telefon fikk vi kun engelsk språk, uten at det plaget oss veldig. I tillegg til å se dokumenter kunne vi også se aktiviteter (men kun dersom de var tilordnet oss) og lage aktiviteter. Dessverre dukket en aktivitet laget på mobilen aldri opp på Projectplace, og da blir appen plutselig mer til irritasjon enn til glede.

Bedre på stor flate

iPhone-brukere får norsk språk, og tilgang til aktiviteter er byttet ut med samtaler i prosjektet. Etter at vi hadde logget oss inn ble vi bedt om å oppgi brukernavn og passord en ekstra gang for å gi tilgang til et ekstra verktøy. En god forklaring finnes sikkert, men for oss virket det litt uproft, spesielt siden påloggingsbildet aldri forsvant helt for oss.

iPad-versjonen er den mest omfattende og utnytter den ekstra skjermflaten til å gi deg bedre oversikt og behandling av de ulike aktivitetene.

Projectplace-appen har et oppdatert grensesnitt, med funksjonaliteten blir dessverre for dårlig. Det holder ikke bare å kunne åpne dokumenter, vi vil ha full oversikt over prosjektene på mobilen. Her setter vi vår lit til neste versjon, og håper den er mer gjennomarbeidet på alle plattformer.

Det er altså ikke noe galt med Projectplace som sådan, men appen deres holder foreløpig ikke mål. Inntil videre foretrekker vi derfor den vanlige web-versjonen.

Terningkast: 2

- Last ned til iPhone
- Last ned til Android

Her finner du alle våre app-tester

Se også:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen