I fremtiden får du føle nyhetene på kroppen
Teknofil
(Bilde: Emblematic Group)

I fremtiden får du føle nyhetene på kroppen

Opplev bombingen av Syria med «Virtual Reality».

Har du lurt på hvordan det er å leve i et krigsherjet land som Syria, hvor gater og hus plutselig bombes sønder og sammen? Og hvordan det er å komme til en flyktningleier?

Det vil journalist Nonny de la Peña gi deg muligheten til å oppleve. Hun står bak en ny og spennende satsing som ble vist frem på årets Sundance Festival, skriver Tech Crunch.

Opplev Syria-krigen

De la Peña og hennes kolleger har laget en slags nyhetsreportasje som du ikke bare ser eller hører, men som du på en måte «opplever». Med Virtual Reality (VR)-briller, eksempelvis Oculus Rift eller Samsung Gear VR, kan du selv få kjenne hvordan det er. Under årets Sundance Festival hadde De la Peña en fremvisning av «Project Syria», hvor de har brukt VR til å fortelle en nyhetssak (Se video lenger ned i saken).

– Syria er så langt unna de fleste amerikanere. Hvordan får du et yngre publikum, som ikke nødvendigvis leser aviser, til å tenke over disse viktige sakene? Det er selve poenget med god journalistikk, sier De la Peña til Tech Crunch.

Tech Crunch-journalist Josh Constine fikk demonstrert hvordan VR-journalistikken fungerte i praksis under filmfestivalen i Utah. Han hevder at dette var noe helt annet enn det du vanligvis får ut av en nyhetsartikkel eller reportasje i en nyhetssending på TV. Constine hevder at dette er fremtidens nyhetsformidling, og at VR-journalistikk er noe vi vil høre mye om fremover.

Her ser du en demo fra «Project Syria» (skru på lyden):

Oculus VRs første kortfilm imponerer
– Virtual Reality er framtiden for film »

(Kilder: Tech Crunch, YouTube)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen