Programvarestyrt overklokking av Mobile AMD prosessorer

Har du en bærbar PC med en såkalt Mobile AMD prosessor så er du heldig. Det tsjekkiske nettstedet CPU Heat har en interessant artikkel om hvordan man kan overklokke prosessoren sin via programvare, det vil si direkte fra Windows XP (det viser seg å være problemer knyttet til eldre operativsystemer fra Microsoft, gjelder hovedsakelig Windows 95/98).

For å kunne overklokke må du gjøre noen enkle inngrep på prosessoren, deretter må du laste ned et program som f.eks. CPU MSR som vil hjelpe deg i prosessen videre når du skal overklokke. Vi skal ikke gjengi artikkelen fra CPU Heat her, men vi har valgt å lenke til artikkelen hos CPU Heat.

Denne oppdagelsen er det første registrerte forsøket på å prøve å overklokke prosessorer laget for bærbare PCer. Vet du om andre metoder å overklokke prosessorer for bærbare PCer? Det spiller ingen rolle om det gjelder prosessorer fra AMD eller Intel. Vi vil gjerne høre fra alle som vet om programvare eller maskinvare overklokking av prosessorer/grafikkbrikker laget for bærbare PCer.

Fungerer for skrivebordsprosessorer også

I følge samme nettsted går det an å endre multiplieren på skrivebordsprosessorer fra AMD også. Det eneste du trenger å gjøre er å modifisere din skrivebordsprosessor fra en skrivebordsprosessor modell til en bærbar utgave av prosessoren.

Du kan lese mer om dette temaet hos CPU Heat. Følg linken nedenfor.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen