Programvare må endres for 80-kjerners CPU

Illustrasjon.

Illustrasjon

I september i fjor uttalte Intel at selskapet kunne produsere en 80-kjerners CPU og at dette etter hvert kunne bli en kommersiell løsning.

Dersom vi skal tro informasjon publisert hos InformationWeek er selskapet nå bare én måned unna å publisere den første spesifikasjonen på et slikt prosessordesign. Samme nettsted bekrefter at en prototype allerede eksisterer, men den er neppe x86-kompatibel - enda.

Prosessorindustrien kan risikere å etter hvert befinne seg i en situasjon der man teknologisk sett ligger langt foran programvaren. Dette kan også vise seg bekymringsverdig fordi ny teknologi ikke vil tas i bruk dersom programvaren ikke henger med.

I dette tilfellet refereres det stort sett til manglende støtte for parallellprosessering av oppgaver, noe som gjør at man får dårlig utnyttelse på en flerkjerneprosessor.

Opptil flere analyseselskaper setter nå søkelys på programvareutvikling og mener at utviklerne må lære å bygge multitråds-applikasjoner så fort som mulig, samt ta dette inn som grunnleggende programmeringsteknikk.

Ifølge Intels Paul Otellini vil en 80-kjerners prosessor kunne lanseres i 2011, sammen med 32 nm produksjonsteknikk.

(Kilde: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen