Programvare avslører falske Nokia-batterier

I en periode var det mye ståhei rundt sikkerheten ved bruk av Nokia-telefoner, etter at flere slike telefoner rett og slett eksploderte uten forvarsel. Nokia har hele tiden hevdet at årsaken var bruk av ikke-originale batterier.

Forfalskninger
At enkelte av episodene skyldtes bruk av billige erstatningsbatterier er det ingen grunn til å betvile. Men hvordan uoriginale batterier kunne dukke opp også i originalemballasjen fra Nokia hadde selskapet ingen formening om.

Nå skal det imidlertid bli lettere å se om det virkelig er et originalbatteri som følger telefonen.

Hologram
Hologrammerket på Nokia-batteriene består av et holografisk bilde og en autentisitetskode gjemt under et skrapefelt på merket. Brukerne kan sjekke dette holografiske bilde og finne detaljert informasjon som viser om deres batteri er et originalt Nokia batteri.

De visuelle elementene består av Nokia Connecting Hands-symbolet, Nokia Original Enhancements-logoen, og en rekke prikker rundt sistnevnte logo. Hvert element er synlig fra en bestemt synsvinkel. I tillegg kan brukerne verifisere den 20-sifrede autentisitetskoden som er gjemt under skrapefeltet enten online eller via SMS.

Programvare
Implementeringen av autentisitetsprogrammet berører alle nye batterier fra Nokia, både de som følger med i pakken ved kjøp av nye Nokia telefoner og tilbehør og de som selges separat i egne batteriepakker.

Salget av Nokia batterier med hologrammerkingen har allerede startet, og vil komme gradvis ut på markedet. Originale Nokia batterier uten hologrammerke vil finnes i markedet en stund fremover, men disse fungerer akkurat like bra som batteriene med hologrammerke.

Rettslige skritt
I tillegg til hologrammerking vil Nokia fortsette samarbeidet med myndighetene for at strenge lovtiltak, inkludert rettslig straffeforfølgelse, iverksettes mot selskaper og personer som selger eller distribuerer forfalskede Nokia-produkter.

- Disse produktene overholder ikke de strenge sikkerhets- og kvalitetsstandardene som kreves av originale Nokia-produkter, skriver Nokia i en pressemelding.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen