Programvare-nyheter fra bransjen

Det er ikke mange årene siden vi satt å studerte de fine rørene som banet seg vei over skjermen i en skjermsparer til Windows. Skjermsparerne var opprinnelig der for at ikke bildet skulle "fryse" seg fast i skjermen. Det er ikke noe vi trenger å bekymre oss for lenger. Et tegn på at tiden har forandret seg. Programvare i dag er blitt langt mer avansert og ikke minst; antall produsenter er økt kraftig. Nå lages det hundrevis av programmer som gjør samme nytten og det blir ekstra viktig å skille seg ut. Og noen har faktisk klart å skille seg ut. Her skal du få se litt av hva som rører seg i bransjen av foto og video-programvare.

Skjermsparer med avansert lysbildefremvisning
VicMan Software har lansert en skjermsparer som viser bildene dine på en litt spesiell måte. Den skaper et virtuelt 3D-miljø hvor bildene dine henger på veggen. Du kan velge mellom forskjellige temaer som "Castle", "Greek", "Yard" og et klassisk museum.Skjermspareren vises fra en førstepersons-sysnvinkel og du kan selv velge høyde, hastighet og hvor nærme bildene du vil gå. Du kan også gå helt inntil bildene og få dem opp i fulllskjermmodus. Selvsagt kan du velge mellom automatisk omvisning eller manuell. Ikke bare er det en morsom skjermsparer, men den kan også brukes til en litt mer spennende lysbildefremvisning. Programmet er gratis og kan lastes ned her.

Prisutdeling i Japan
Ingen ringere enn "Japan Industrial Design Promotion Organization" (JIDPO), avholdt "Good Design Award 2005" i Japan nylig. Det var Ulead VideoStudio 9 som stakk av med den prestigetunge prisen. Kriteriene for å vinne er flott design, brukervennlighet, sikkerhet, tilpassing til målgruppen, ytelse og pris. Med andre ord er det mye som skal klaffe for at prisen skal gå til akuratt ditt program.
"Ulead deler JIDPO sitt syn på at kvalitetsprodukter vil bringe større fornøyelse i våre liv", var det kunsteriske utspillet til Dr. Eldon Liu, leder for Ulead.
Dette er forøvrig tredje gang på rad hvor Ulead VideoStudio stikker av med prisen.


Photoshop går nye veier
NAPP(National Association of Photoshop Professionals) er navnet på en gruppe som ene og alene driver med tips og triks til Photoshop. De har i lengre tid drevet med et radioprogram til det populære bildeverktøyet. Nå var de lei av radio og begynte med TV isteden(!). Dette er nerde-TV på høyt nivå, men undertegnede har sett på programmet og det er faktisk ganske interessant. Ihvertafall en veldig kreativ måte å formidle tips og triks til verdens mest brukte bildebehandlingsprogram. Noe av bakgrunnen for at de begynte med dette prosjektet er at Apple nylig lanserte iPod med mulighet for videoavspilling. Samtidig oppgraderte de sin Podcasting teknologi til å støtte TV/video i tillegg til radio. De tre "Photoshop-guys" så muligheten og nå er altså web-TV på plass.De sender en gang i uka og programmet er gratis å se på.
Du kan se det på denne websiden.

Mer Photoshop
Vi har alle vært der, du har et bilde som er veldig fint, men oppløsningen er ikke tilstrekkelig. Du prøver kanskje å utvide det litt, legge på litt blur osv, men bildet er og blir for lite. OnOne Software har laget løsningen. Den heter Genuine Fractals 4.1 og er en plugin til Photoshop. Riktignok er ikke dette en ny lansering, men det har nå kommet i ny versjon.Genuine Fractals skal ifølge OnOne Software skalere bildene til 700% uten kvalitetstap. Standardversjonen støtter bare RGB, men legger du ekstra penger på bordet kan du få "Print"-versjonen som også støtter CMYK. Noen av nyhetene i denne versjonen er automatisk batch prosessering. Altså mulighet for å automatisere skalering av bilder. Genuine Fractals bruker en avansert form for "bicubic" skalering for å oppnå et godt resultat. Standardversjonen koster snaut 1300 kroner og Print Pro koster 2400kr. Så du bør ha gode grunner for å påkoste deg en slik løsning. Men spennende er det uansett!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen