Programtips: ZoneAlarm

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

Selskapet Zone Labs tilbyr en rekke sikkerhetsprodukter, og blant annet disse er en gratis brannmur som gir en god beskyttelse mot datainnbrudd. ZoneAlarm er et enkelt program uten avanserte funksjoner, men er godt alternativ for hjemmebrukere.

Gratisversjonen av ZoneAlarm gir en beskyttelse for både inngående og utgående datatrafikk. Programmet har også en Stealth-funksjon som gjør PC-en din usynlig for hackere utenfra. Programmet er også lite ressurskrevende, det bruker rundt 3 MB minne når det kjører i bakgrunnen.

Etter installasjonen av ZoneAlarm vil du få et sprettoppvindu dersom du kjører et Internett-basert program på PC-en. I dette sprettoppvinduet må du velge å tillate (Allow) det aktuelle programmet, eller blokkere (Deny) det. Du må sette en hake ved Remember this setting hvis du ønsker at ZoneAlarm skal huske ditt valg. Da slipper du å få sprettoppvinduet igjen når du kjøre samme programmet ved en senere anledning.

Enkelte ganger kan det være vanskelig å avgjøre om du skal tillate eller blokkere et program, men dette vil ikke være noe problem når du for eksempel har installert et nytt program. Dersom du ikke selv driver med noen endringer i Windows, og du får opp et sprettoppvindu fra ZoneAlarm, bør du være på vakt. Hvis du er i tvil kan du eventuelt prøve søke etter mer informasjon med søkemotoren Google.

ZoneAlarm gir ikke noen beskyttelse mot virus, men i programmet har du muligheten å overvåke andre antivirusprogrammer. Dette er et system som kan varsle deg i tilfelle antivirusprogrammet er slått av eller mangler oppdatering. I vår oversikt over gratisprogrammer finner du flere gratis antivirusprogrammer.

Du kan laste ned gratis ZoneAlarm fra zonelabs.com.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen