Programtips: TaskSwitchXP


Slik ser det ut når du skifter program med TaskSwitcherXP.

TaskSwitchXP er et lite program som gir deg bedre oversikt når du benytter deg av tastekombinasjonen Alt+Tab for å skifte program. I stedet for å bare få opp ikonet og navnet på vinduet du skifter til, utnytter TaskSwitchXP en større del av skjermen, og gir deg et skjermbilde av programmet du har valgt.

Programmet er svært enkelt å bruke, men har likevel et hav av innstillingsmuligheter. Det støtter også Windows XP-temaer, slik at vindet automatisk passer inn i ditt skrivebordsmiljø.

Når programmet kjører, bruker det under 1MB minne når det ikke er i bruk. Dette betyr at programmet normalt ikke bruker spesielt mye systemressurser, og det bør ikke være noe problem å kjøre det på et system med lite minne. Selv når du aktivt bruker programmet, holder minnebruken seg under 2MB.


Her ser du noen av TaskSwitchXPs innstillingsmuligheter.

Om du ønsker å la programmet utfolde seg litt, finnes det muligheter for å la Alt+Tab-vinduet være gjennomsiktig, og du kan slå på animasjoner. Animasjonene fungerer ikke spesielt bra, heller ikke på nyere datamaskiner. Du kan også velge å ekskludere programmer fra å dukke opp i Alt+Tab-listen. På denne måten kan du hindre at du får programmer på listen som du aldri ønsker å skifte til.

Programmet har også noen globale hurtigtaster, f.eks. kan du trykke Windows-tasten+F11 for å skifte kun mellom vinduer som hører til samme programmet som du jobber med for øyeblikket.

TaskSwitchXP er gratis, og er tilgjengelig fra NTWind Software, og du må ha Windows XP eller Windows 2003 for å kunne bruke det. Programmet er basert på åpen kildekode, og du kan hente det ned fra produsentens hjemmeside.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen