Programtips: Spybot S&D

Spybot - Search & Destroy er et antispionprogram som er lite ressurskrevende, en effektiv fjerner av spionprogrammer og ikke minst gratis.

Versjon 1.5 ble sluppet i september, men det blir regelmessig sluppet nye oppdateringer som oppdager stadig nye spionprogrammer. Den nyeste versjonen, 1.5.1.15, ble sluppet 4. oktober.

Vi testet i januar 2007 en rekke gratis antispionprogrammer, og konkluderte den gangen med at Spybot - Search & Destroy var bedre enn de fleste.

Last ned

Programmet kan lastes ned fra fileforum.betanews.com. Du finner en oversikt over nyhetene på denne siden. Les mer informasjon om "Spybot - Search & Destroy" på safer-networking.org.

Før programmet installeres vil du få opp et vindu som gjør at du kan velge språkversjonen for programmet:


Du vil også kunne velge en språkversjon, etter installasjon, via menyvalget "Språk".

Litt krevende installasjon

Det som kan virke litt forvirrende og tungvint er at brukeren står overfor en del valg under prosessene som installerer og konfigurerer programmet. Velg gjerne standard-valgene, det vil si trykk på "Neste" hele veien uten endringer, dersom du synes det er uklart hva du skal velge.

Under installasjonsprosessen vi du få et valg om å installere og aktivere såkalt "Security Center Integration", uten at det er nærmere forklart hva dette innebærer. Dette valget betyr at programmet blir integrert med sikkerhetssenteret i Windows (beskyttelse mot skadelig programvare).

Dersom du velger å si ja til dette, betyr det rett og slett at sikkerhetssenteret i Windows får vite om denne beskyttelsen, slik at Windows får bedre oversikt over hva slags sikkerhetsprogrammer du har installert på PC-en.

Når programmet er ferdig installert og konfigurert er det enkelt i bruk.

Standard og avansert modus

Programmet kan opereres i to modi: Standard og Avansert. Du kan skifte mellom disse to via menyvalget "Modus".

Med avansert modus får du langt flere muligheter i programmet med blant annet avanserte innstillingsmulighet. Vær imidlertid klar over at dette innebærer en viss risiko. Du må være klar over hva du driver med - det er lett å miste kontrollen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen