Programtips: Paint.NET


Brukergrensesnittet i Paint.NET
Klikk for større bilde

Paint.NET er et gratis bildebehandlingsprogram for Windows basert på åpen kildekode. Dagens versjon, 3.0, er så avansert at enkelte foretrekker Paint.NET fremfor Photoshop.

Paint.NET er ikke like avansert som Photoshop, men det er tilsvarende enkelt og lettfattelig. Det ser rett og slett ut som en oppgradering av Microsoft Paint - en stor en sådan.

Programmet støtter forskjellige "layers" (ulike lag innad i bildet) og har en ubegrenset historie, slik at du når som helst kan gå tilbake til hvordan bildet du redigerer så ut tidligere.

Paint.NET har en rekke funksjoner, spesialeffekter og verktøy - inkludert fjerning av røde øyne, fordreining, 3D-rotering, zoom, redimensjonering, osv. Photoshop har riktignok langt flere og mer avanserte funksjoner, men Paint.NET er tross alt gratis.

For å kjøre programmet trenger du Microsoft Windows Server 2003 (SP1), XP (SP2) eller Vista. Du trenger også .NET Framework 2.0.

Last ned

For å laste ned programmet, besøk denne siden og rull nedover. Her kan de spesielt interesserte også laste ned programmets kildekode, som i skrivende stund teller 133 000 linjer.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen