Programtips: OpenOffice.org

Alternativ tekst mangler

OpenOffice.org er en gratis programpakke med blant annet programmer for tekstbehandling, regneark og database. Programpakken støtter OpenDocument-formatet, men er også kompatibel med dokumenter fra Microsoft Office.

OpenOffice.org finnes på en rekke språkversjoner, blant annet bokmål og nynorsk.

Versjon 2.3 av OpenOffice.org består av følgende programmer:

  • Writer - Et tekstbehandlingprogram som er kompatibelt med Microsoft Word-dokumenter.

  • Impress - Et program for presentasjoner som er kompatibelt med dokumenter fra Microsoft PowerPoint.

  • Math - Et program for metamatiske formler.

  • Draw - Et tegneprogram som blant annet støtter bildeformatene BMP, GIF, JPEG, PNG, TIFF og WMF. Draw kan også brukes til å lage Flash-animasjoner.

  • Calc - Et regneark som er kompatibelt med Microsoft Excel-regneark. Kan brukes til å konvertere dokumenter i PDF-format.

  • Base - Et databaseprogram som er komatibelt med blant annet Microsoft Access og MySQL.

Vær oppmerksom på at selv om OpenOffice-dokumenter er kompatible med MS Office-dokumenter og omvendt, kan utseendet og formatering av et dokument endre seg når det åpnes i den andre programpakken.

Du må derfor trolig justere dokumentet noe dersom du åpner et dokument fra et OpenOffice-program i et MS Office-program, eller omvendt.

Alle programmene i OpenOffice-pakken har samme brukergrensesnitttet, og fungerer godt sammen. Enkelte funksjoner brukes på samme måten i flere av OpenOffice-programmene. Et eksempel er tegnefunksjonen i Writer som brukes også i Impress og Draw.

Les mer om programpakken på openoffice.org - den norske språkversjonen av OpenOffice.org finner du på no.openoffice.org.

OpenOffice kommer med skrivekontroll, men dersom du installerer den norske språkversjonen må stavekontrollen installeres separat. Dette kan du gjøre via menyvalget Fil, Veivisere og Installer nye ordbøker. Les mer i dette PDF-dokumentet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen