Programtips: MozBackup 1.4.4

Alternativ tekst mangler

MozBackup er et gratisprogram som kan brukes til å ta sikkerhetskopi av profiler i programmer som Mozilla Firefox, Thunderbird, SeaMonkey, Mozilla Suite eller Netscape. Programmet tar sikkerhetskopi av bokmerker, e-postmeldinger, kontakter, historikk, og så videre. For ordens skyld, MozBackup er ikke utviklet av Mozilla Foundation, men av en uavhengig privatperson.

Det går selvfølgelig an å ta sikkerhetskopi av profilene manuelt, men da må du finne de riktige mappene og kopiere disse manuelt, noe som er ganske tungvint. MozBackup gjør prosessen mye enklere.

På nettsiden mozbackup.jasnapaka.com finner du mer informasjon og en nedlastingslenke. Ønsker du programmet i en norsk versjon kan du laste ned ZIP-filen norwegian.zip. Installer først den engelske versjonen av programmet, pakk opp ZIP-filen og kopier filen Default.lng til program-mappen til MozBackup. Det vil si du skal overskrive originalfilen. Neste gang du starter MozBackup skal programmet være på norsk.

Før du sikkerhetskopierer en profil bør du avslutte alle programmer som skal kopieres. Start opp MozBackup, og du får opp en dialogboks hvor du kan velge om du skal kopiere eller gjenopprette en profil. Du får deretter en liste over programmer som er aktuelt å kopiere profilen fra. Du kan kun kopiere én profil av gangen.

Til slutt får du opp en dialogboks hvor du kan velge hva du ønsker å kopiere:

Alternativ tekst mangler

Selve kopieringen av en profil tar kort tid. Ønsker du å gjenopprette en profil, går du gjennom samme prosess, men du velger Gjenopprett i stedet for Kopier under prosessen.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen