Programtips: Mihov Image Resizer

Dagens digitalkameraer tar gjerne bilder i høy oppløsning med dertil store i filstørrelser. Dette gjør bildene tunge å laste opp i et galleri, sende over e-post e.l. Derfor er det gjerne ønskelig å endre oppløsningen på bildene, og da ofte på flere bilder på én og samme gang.

Bildet over viser programmets grensesnitt. På bildet er det valgt ut et bilde som skal behandles. Du kan velge flere bilder ved bruk av shift-knappen eller alle bildene i katalogen ved å trykke ctrl+a. Til venstre ser du selve programmet og til høyre er det en forhåndsvisning av bildet du har valgt.

Programmet lager nye filer med forstavelsen mini slik at et behandlet bilde f.eks. får filnavnet mini-dsc_20593.jpg. Programmet skriver ikke over dine gamle filer.

Mihov Image Resizer er utviklet av sloveneren Miha Pšenica. I tilegg til Image Resizer har han laget en lang rekke andre verktøy, deriblant ett som hjelper deg å lage bildegallerier på Internett.

Image Resizer er gratis og kan lastes ned fra denne siden. En oversikt over alle programmene Miha har laget finner du her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen