God oversikt i Windows Media Center med Media Browser

Programtips: Media Browser

Bruk av dedikerte media-PC-er i stua blir stadig mer populært, og de mest populære programvareløsningene er Windows Media Center, XBMC og Media Portal.

Førstnevnte ble tilgjengelig i en ny versjon i forbindelse med lanseringen av Windows 7, og leveres blant annet med Windows-versjonene Home Premium, Professional og Ultimate.

Nye Windows 7 Media Center (WMC) har fått ny design og noe ny funksjonalitet sammenlignet med forgjengeren, men er likevel langt fra perfekt. Heldigvis finnes det en rekke tilleggsprogrammer (plug-ins) du kan legge til, for å oppnå den funksjonaliteten du ønsker.

Et eksempel på et slikt tilleggsprogram er det smarte gratisprogrammet Media Browser.

Få kontroll over innholdet

Media Browser er et program for innholdshåndtering, eller "media management" om du vil. Det er et grensesnitt som hjelper deg til å finne frem i mediafilene dine – enten det er snakk om filmer eller musikk.

Du får tilgang til metadata som album-covre, IMDB-rating og mer informasjon om filmene, bilder, trailere og mer, og det hele er kjapt og enkelt i bruk.


Eksempel på informasjon om en film
Eksempel på informasjon om en film

Selve avspillingen av mediafilene gjøres imidlertid ikke i Media Browser, men i den avspilleren du bruker i WMC. Se for eksempel denne guiden for å få tips om hvordan du bør sette opp kodek-støtten i WMC.

Last ned

Media Browser kan lastes ned i nyeste versjon (beta 2.2.1) her (2,7 MB). Programmer altså fri programvare og gratis, men utviklerne tar imot donasjoner.

Følg oss på Twitter
Følg Audiovisuelt på Twitter

Les mer på prosjektets hjemmeside.

For en grundig gjennomgang av Media Browser kan du sjekke ut denne artikkelen på Mediasmartsever.net.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen