Programtips: Google SketchUp

Alternativ tekst mangler

Google Sketchup er et brukervennlig tegneprogram som kan brukes til å tegne hus og andre 3D-modeller. Programmet har en rekke verktøy som gjør at du kan tegne rektangler, sirkler, linjer og andre elementer i en 3D-struktur.

Du kan på en enkel måte lage 3D-strukturer ut av 2D-strukturer. Programmet har også et lager med ferdiglagde strukturer som du kan manipulere slik du ønsker. Det endelige resultatet kan eventuelt lagres på bildeformater som JPEG, TIF, PNG eller BMP. Strukturene kan også legges i Google 3D Warehouse slike at de deles med andre brukere.

Eksempel på bruk av Google SketchUp

Programmet har en brukervennlig veiledning som viser deg steg for steg hvordan du kan tegner tredimensjonelle strukturer. Når du har tegnet en struktur kan du eventuelt legge den inn i Google Earth.

Google SketchUp er gratis for hjemmebrukere og kan lastes ned fra sketchup.google.com. Programmet krever Windows 2000 eller XP. Det krever en PC med minimum 600 MHz prosessor, 128 MB RAM minne og 80 MB ledig harddiskplass. Les mer.

Tegneprogrammet finnes også i en kommersiell versjon for profesjonelle arkitekter og tegnere. Denne versjonen koster 495 dollar, og er utstyrt med mer avanserte verktøy. Les mer om Pro-versjonen her.

Vi anbefaler også å ta en titt på denne forumtråden hvor SketchUp blir diskutert.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen