Programtips: Dead Pixel Tester

Døde piksler

Ikke alle LCD-skjermer eller skjermer på bærbare PC-er er feilfrie. Enkelte av pikslene på skjermen kan være defekte eller "døde" - de oppleves som flekker som skiller seg ut fra resten av skjermbildet. Flekkene kan være røde, grønne, blå, svarte eller hvite.

Dersom de defekte pikslene er mange nok kan du kreve ny skjerm fra leverandøren.

Har du opplevd at en LCD-skjerm eller en bærbar PC får defekte piksler? Er du kanskje usikker på dette og eventuelt i hvilket omfang problemet er?

Dead Pixel Tester

Programmet Dead Pixel Tester kan brukes til å analysere skjermbildet og finne eventuelle døde piksler. Det har også en funksjon som kan prøves til å fikse pikslene.

Programmet er lite (220 KB), svært enkelt å bruke og krever ingen installasjon. Når du kjører opp programmet vil du få opp et programvindu med en rekke valgmuligheter:

 • Finn døde piksler - med en gang du kjører opp programmet vil hele skjermbildet bli dekket med den samme fargen. Fargen endres ved et venstreklikk på skjermen, og videre venstreklikk vil endre fargen til henholdsvis rød, grønn, blå, svart og hvit.

  Poenget er at du skal sjekke skjermbildet for flekker for hver enkelt av fargene, én farge av gangen.

  Du kan eventuelt trykke på krysset (x) øverst i høyre hjørnet i programvinduet dersom du ønsker å se hele skjermbildet, det vil si slik at vinduet ikke er i veien.

 • Colour selection - en mulighet til å velge bestemte farger manuelt.

 • Pattern selection - her kan du velge å vise et mønster på skjermen i stedet for kun én farge. I noen tilfeller vil dette avsløre døde piksler som ikke vises på andre måter.

  Alle mønstrene har en bredde på 1 piksel slik at det skal være enklere å legge merke til døde piksler.

 • Pixel exerciser - dette er en funksjon som skal kunne fikse defekte piksler. Dette skal skje ved å endre fargene på skjermen hurtig fra den ene til den andre.

  Det vil dukke opp et nytt vindu som skal legges over en eventuell død piksel. Programuvikleren garanterer ikke at denne metoden fungerer, men du kan jo prøve dersom problemet er reelt.

 • Exit : Dead Pixel Tester - en mulighet til å slå av programmet.

Du kan hele tiden høyreklikke på skjermen for å få tilbake hovedmenyen.

Dette programmet bruker du på eget ansvar. Hardware.no er ikke ansvarlig for eventuelle feil som måtte oppstå som følge av dette programmet.

Last ned

Du finner mer informasjon om Dead Pixel Tester på dataproductservices.com. Last ned programmet fra denne direktelenken (støtter kun Windows).

Et "kjerringråd"

Vi har tidligere kommet med et tips som i enkelte tilfeller har vist seg å fungere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen