Programtips: BartPE

BartPE er et tredjepartsprogram som gjør at du kan lage en oppstart-CD for Windows 2000, XP eller Windows Server 2003. Den CD-en du lager vil både kunne lese og skrive filsystemet NTFS, det vil si det filsystemet som de fleste bruker i dag.

BartPE (Bart Preinstalled Environment) er en oppstartbar CD eller en DVD som lages via den originale Windows XP eller Windows Server 2003 CD-ROM.

CD-en gir deg et Win32-miljø med nettverksstøtte, grafisk grensesnitt (800x600) og det støtter filsystemer som FAT, NTFS og CDFS. Kjekt å ha hvis Windows nekter å starte opp, eller hvis du ønsker å teste systemer som er i utgangspunktet uten et operativsystem.

Programmet BartPE lager ikke WinPE (Microsoft Windows Preinstallation Environment) og det inkluderer heller ikke lisens for Microsofts produkter hvis du ikke har dette fra før. Microsoft har ikke testet BartPE og du bruker derfor BartPE på eget ansvar. Microsoft gir med andre ikke noe brukerstøtte, hvis ikke programmet BartPE virker som det skal. Får du problemer med BartPE, kan du prøve å finne hjelp på hjemmesiden til programmet. Du kan eventuelt stille spørsmål i The CD Forum eller vårt eget forum.

BartPE støtter Windows 2000, XP og 2003, men ikke Windows NT4, ME eller 9x.

Slik kan du lage en oppstartbar CD eller DVD med BartPE:

  1. Last ned PE Builder (komprimert ZIP-fil) og pakk opp alle filene inkludert undermapper.

  2. Kjør programmet pebuilder.exe og følg instruksene på skjermen. Bruk Help-knappen hvis noe er uklart.

    OBS La valgmuligheten "Leave the "Create ISO image" stå på (enabled), slik at det lages et ISO-bilde! Du bør ikke bruke andre programmer for å lage ISO-bilde fordi da er du ikke sikker på å få riktig format. Hvis alt går bra, vil du etter hvert få følgende melding: "Build process done...".

  3. Bruk ditt favoritt brenneprogram for å brenne ISO-bildet på en CD-plate, for eksempel Nero eller noe annet. OBS Ikke lagre det som en vanlig (regular) fil. Du må lagre det som et ISO-bilde (ISO image).

  4. CD-en er nå klar. Prøv å sette den i CD-ROM og starte PC-en din!

Mer informasjon om BartPE.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen