Programmet er klart - nesten

Programmet for årets største happening for fotointeresserte, Nordic Light 2010, er nå så godt som klart. Festivalledelsen har sendt ut en laaang PDF-fil med oversikt over de ulike æresgjestene, og som vanlig er det en del store navn på listen.

Dave Gahan, Hamburg 1993 © Anton Corbijn
Dave Gahan, Hamburg 1993 © Anton Corbijn
Foto: Alison Jackson
Foto: Alison Jackson

Vi har tidligere skrevet om at storheter som Marc Riboud, Stuart Franklin og Anton Corbijn kommer til å innfinne seg for å vise frem seg selv og sine bilder, og i noen tilfeller holde foredrag og workshops, men det er også mange andre interessante navn man kan treffe på festivalen, som begynner 27. april og varer til 1. mai.

Ett av disse er Alison Jackson som ved å bruke kjendisers dobbeltgjengere tar bilder av det hun mener er våre mistanker om de originale kjendisene. Serien skapte i sin tid furore i England, og het treffende nok "Mental Images".

Fra mer hjemlige trakter kommer Leif Preus, som lenge har vært en nestor innen norsk fotografi. Han har alt for mange meritter til å liste dem opp her, så vi nøyer oss med å nevne at han har grunnlagt alt fra fotokjeder til fotomuseum her til lands, og at norsk fotografi hadde vært langt fattigere uten ham. Han har også stilt ut bilder tidligere på Nordic Light, og selv om han for lengst er blitt pernsjonist ses han sjelden uten et kamera mellom hendene.

Leif Preus i aksjon på Nordic Light for noen år siden. Foto: Are Thunes Samsonsen
Leif Preus i aksjon på Nordic Light for noen år siden. Foto: Are Thunes Samsonsen
Marc Ribouds kanskje mest berømte bilde.
Marc Ribouds kanskje mest berømte bilde.

Et stort navn som nesten garantert IKKE kommer til å befinne seg på festivalen, men som er for første gang i Norge representert av en utstilling av sine bilder, er den tjekkiske fotografen Jan Saudek, som svært sjelden forlater sitt hjemland. I tillegg forteller festivalledelsen oss at det er ett ekstra navn som ennå ikke er offentliggjort. Dersom dette skulle vise seg å være Jan Saudek, er det en fotosensasjon av de helt sjeldne, men uansett tør vi å ta det for gitt at det blir noen som har noe interessant å bidra med.

Som vanlig avholdes Nordic Light i Kristiansund, med Anne-Lise Flavik som festivalsjef og Morten Krogvold som festivalens kunstneriske leder. Vi traff begge to tidligere i dag på Fotomessen på Lillestrøm, hvor Nordic Light har en egen stand. Skal du dit likevel blir de sikkert glade for å få hyggelig besøk, så stikk innom og si hei. Har du spørsmål svarer de helt sikkert på dem også.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen