Programmerer GeForce 6800 til GT/Ultra

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Et ukjent antall av NVIDIAs GeForce 6800 "standard" og LE-kort er egentlig nedskalerte versjoner av storbrødrene GT og Ultra, men metoden som er brukt for å fjerne de ekstra pipelinene varierer. Noen NV40-GPU-er mangler pipelinene i maskinvaren, som det ikke går an å gjøre noe med - mens andre igjen har fått dem fjernet i BIOS-programmet, og disse kan låses opp.

Klar til nedlasting
Vi har tidligere omtalt RivaTuner som den eneste kjente programvaren som kan gjøre denne jobben, men da vi skrev om dette sist var ikke programmet tilgjengelig for nedlasting. Den siste versjonen av programmet er derimot klar i dag - og alle pipeline-hackene er inkludert.

I lanseringsnotatene til RivaTuner v. 2,0 RC 15,1, står det blant annet i "What's New"-seksjonen at de inkluderer et nytt konfigurasjonspanel for grafikkprosessorer, som kan justere antallet piksel og vertex-pipeliner på programvarenivå. Dette gjør enkelte GeForce 6800-eiere kan låse opp programvaremaskerte pipelines og øke ytelsen betraktelig.

Dermed er det bare å laste ned og prøve ut for eierne av GeForce 6800-kort, men husk at slikt typisk bryter alt som er av garantiavtaler - og gjøres derfor på eget ansvar!

Last ned
RivaTuner Version 2.0 Release Candidate 15.1
kan lastes ned fra Guru3D.

(Kilde: Guru3D)


Spørsmål? Tilbakemeldinger?
Diskutèr artikkelen i forumet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen