Program bruker stemmen din til å redigere bilder
Teknofil
(Bilde: Montasje: Adobe/University of Michigan/iStock)

Program bruker stemmen din til å redigere bilder

– Gjør bildet mørkere! Skru opp kontrasten!

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Å snakke til telefonen for å styre den ser ut å bli en populær fasilitet, særlig etter at Google lanserte deres Voice Search og senere kom Apple med Siri. En forskningsgruppe bestående av folk fra Adobe og University of Michigan har slengt seg på denne trenden og har nå kommet med en prototype av det de kaller PixelTone - en programvare for touchenheter som lar deg redigere bildene dine ved hjelp av stemmen.

Hvor praktisk dette blir en annen sak. I en demonstrasjonsvideo ser vi hvordan dette skal fungere, og den åpenbare fordelen er at man slipper å bruke så mye skjermplass til knapper, som ellers gjør bildebehandling med touch på en liten skjerm veldig kronglete. Det er dog en del oppgaver som krever touch, for eksempel til å justere effekten av behandlingen man har gjort.

Man kan lære opp appen til å forstå hva som befinner seg i et bilde. I videoen ser vi at man kan markere et område og fortelle appen hva dette er, for så å behandle kun dette elementet. Det er også støtte for ansiktsgjenkjennelse, og man kan lagre navnene til personene i bildet og deretter gjøre endringer i ansiktsområdet på den enkelte personen.

Appen vil være klar til årets CHI-festival som starter 27. april i Paris. Festivalen tar for seg samspillet mellom mennesket og computere.

Vil du lære deg å ta bedre bilder? Prøv ut våre fototips for å bli en bedre fotograf

Kilde: cond.org

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen