Proffskjermer blir rimeligere

De aller fleste er fornøyde med TN-baserte skjermer. Disse er rimelige i innkjøp og er gjerne svært raske samtidig som bildekvaliteten er grei nok. Stiller man derimot høye krav til kontrast, fargegjengivelse og betraktningsvinkel er ikke TN-paneler tingen. Problemene med VA-panelene er prisen, i tillegg er de gjerne litt tregere enn TN-paneler, uten at akkurat det er av så stor betydning lengre.

Samsung har nå videreutviklet sitt PVA-panel, nyskapningen har fått navnet cPVA (circularPVA). cPVA har tilsvarende prestasjonsnivå som PVA, men lavere produksjonskostnader. Dette gir rimeligere skjermer for de kravstore brukerne, samtidig som prisen er hyggelig.

Første skjermen med denne paneltypen er Syncmaster F2380. Denne har 23-tommers cPVA-panel med 16:9-format, en lysstyrke på 300 cd/m2 og en oppløsning på 1920x1080 punkter. Betraktningsvinkelen er 178°/178° og responstiden er på 8 ms. Doble DVI-innganger er på plass. Skjermen har en tynn ramme og kan heves/senkes med totalt 13 centimeter.

En rekke nettbutikker har denne skjermen på lager allerede og prisene starter på rundt 2800 kroner.

(Kilde: Samsung)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen