Proffmobil fra Samsung

Samsung D600 ble vist frem under årets CeBIT-messe der den høstet mye ros for heftige funksjoner og et stilrent design. I dag annonserte den sørkoreanske produsenten at deres nye flaggskipsmodell dukker opp på det nordiske markedet i løpet av oktober i år.

Lekkert utseende
I likhet med sin forgjenger D500 er også D600 en telefon med skyvbart tastatur. Utover dette er ikke de utvendige likhetene så store. Da vi foretok en sniktest av telefonen under CeBIT kunne vi konkludere med at D600 er den soleklare vinneren blant de to når det kommer til design og utforming.

Om du syntes D500 var en snerten telefon kan det altså hende at du blir enda mer begeistret for D600. Telefonen har fått en fysisk større skjerm og større kommandotaster på fremsiden. I forhold til D600 syntes vi D500 virket atskillig mer klumpete og ubalansert.

D600 har en størrelse på 96 x 46.5 x 21.5 millimeter og en vekt på 103 gram. Dette gjør den en anelse større og tyngre enn D500, med den kan ikke sies å være verken spesielt stor eller liten i forhold til andre telefoner.

Skjermen er av typen TFT med en oppløsning på 240 x 320 punkter, og en fargedybde på 262.000 farger. Dette er imponerende spesifikasjoner for en mobilskjerm, og vitner om høy kvalitet.

Musikalsk kameratelefon
Det integrerte kameraet har fått en oppløsning på 1600 x 1200 punkter. Dette gjør telefonen til den første Samsung-modellen her til lands som er utstyrt med et kamera på to megapiksler. Kvaliteten blir merkbart bedre fra Samsungs gamle oppløsning på 1,3 megapiksler som vi finner hos D500.

Telefonen er også blitt utstyrt med MP3-spiller. Da vi testet ut spilleren på CeBIT opplevde vi en svært god lyd, både med høyttaleren på og med hodesett. D600 har fått stereohøyttalere, noe som gir stor forskjell i lydkvaliteten i forhold til telefoner med kun en høyttaler.

Du kan lagre musikk og bilder til telefonens interne minne på 81 MB. Det er også mulighet for å utvide med et minnekort av typen Trans-Flash som kan fåes i størrelser på opp til 512 MB. Dette burde holde til en god del låter av typen MP3, AAC og AAC+.

Proffe funksjoner
Der D600 skiller seg ut i fra andre mobiltelefoner er at den har blitt utstyrt med et par funksjoner som gjør den til en skikkelig profftelefon. Den har blant annet fått støtte for Word-, Excel-, PowerPoint-, TXT-, og PDF-filer. Dette gjør at du kan kikke på dokumentene dine når du er på farten.

Ved hjelp av en liten datakabel og telefonens TV-out utgang, kan du vise bilder og annet innhold fra mobilen på en TV-skjerm. Det er også mulig å koble telefonen til for eksempel et stereoanlegg eller en projektor.

Det eneste negative å si om dette er at telefonen vil kjøre sin egen skjermoppløsning på telefonen, noe som vil føre til at bildekvaliteten ikke vil være optimal.

Av trådløs teknologi finner vi både blåtann og infrarød. Telefonen kan også brukes til å sende og motta e-post. Andre funksjoner som kan være kjekke å ha i jobbsammenheng er forhåndsinstallerte Java-programmer som valutakalulator og tidssoneprogram.

Samsung D600 forventes å koste omtrent det samme som D500 da den ble lansert, dvs rett over 4000 norske kroner. Du kan velge mellom fargene svart og vinrød. Stereo-hodetelefon og datakabel følger med i pakken.

I likhet med D500 vil Samsung lansere en versjon av D600 med EDGE. Denne vil dukke opp i butikkhyllene i løpet av november.

(Kilde: Samsung)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen