PROFFGUIDE: Slik blir du proffbruker på HTC One

Proffguide HTC One

(Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Slik blir du proffbruker på HTC One

Disse funksjonene bør du vite om.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

HTC One er en av de desidert mest avanserte smartmobilene på markedet, og kniver med Sony Xperia Z og Samsung Galaxy S4 om å være den beste smartmobilen som er å oppdrive akkurat nå. I en sammenligning skriver Amobil.no at "HTC One er for deg som setter pris på solide materialer og god byggekvalitet."

HTC One.
HTC One.Foto: HTC

På teknologisiden har HTC One alt du kan forvente av en toppmodell, og kanskje enda mer til. Telefonen har 4G-støtte, en lynrask prosessor, en fantastisk skjerm som fungerer utmerket  i solen utendørs, og stereohøyttalere som spiller fletta av de fleste mobiltelefoner vi har vært borti. 

Samtidig som HTC One er god på underholdning, har den en rekke smarte programvareløsninger som gjør at telefonen er midt i blinken for deg som trenger en telefon som også fungerer godt i jobbsammenheng. 

I denne guiden skal vi gå gjennom noen av proff-funksjonene på HTC One. Testen av telefonen og de øvrige funksjonene finner du hos Amobil.no.

Hold deg oppdatert

HTC har valgt å gjøre en del endringer på det som er standard Android 4.1.2-grensesnitt, i det HTC kaller "HTC Sense". Men Sense-grensesnittet er ikke på langt nær så glorete som tidligere versjoner – og brukergrensesnittet fremstår som svært ryddig og oversiktlig. 

Den mest synlige endringen i nye Sense 5 finner du på startskjermen. Hele startskjermen er nemlig en nyhetsstrøm som viser oppdateringer fra en rekke ulike kilder – inkludert nyhetsnettsteder, Facebook og Twitter. Her finner du også oppføringer fra kalenderen din. Denne nyhetsstrømmen kalles Blink Feed.

Du kan enkelt tilpasse hva slags informasjon du vil skal dukke opp i Blink Feed.
Du kan enkelt tilpasse hva slags informasjon du vil skal dukke opp i Blink Feed.

Blink Feed kan tilpasses slik at den viser de oppdateringene som du er interessert i. Når du har Blink Feed oppe trekker du Blink Feed ned med fingeren og velger menyknappen (de tre prikkene) helt til høyre. Velg så Emner og tjenester. I skjermbildet som nå dukker opp kan du bla sidelengs for å velge å få informasjon fra ulike tjenester og apper og fra ulike norske og internasjonale nyhetskilder.

Du kan også velge mellom en rekke ulike kategorier, for eksempel Musikk, Sport eller Teknologi og vitenskap. Disse kategoriene dukker opp i en nedtrekksmeny helt til venstre når du trekker Blink Feed litt ned fra toppen av nyhetsstrømmen. Velger du Favoritter fra denne menyen, vil du få de nyhetskildene du har valgt i tillegg til kalenderinformasjon og informasjon fra Facebook, LinkedIn og Twitter.

Du kan lagre en e-post som en oppgave, og få påminnelse om å følge den opp senere.
Du kan lagre en e-post som en oppgave, og få påminnelse om å følge den opp senere.

E-postleseren

E-postklienten på HTC One er en ganske standard Android-klient. Den er enkel å bruke, og den lar deg sette opp flere kontoer. Flere kontoer kan kombineres i én og samme visning ved å trykke på kontonavnet øverst til venstre i innboksen og velge Alle kontoer. E-post til ulike kontoer vises i ulike farger, slik at du enkelt kan se om e-posten er sendt til for eksempel din private konto eller til jobbkontoen. 

En nyttig funksjon mange ikke vet om, er at du kan gjøre om en e-post til en oppgave. Trykk menytasten øverst til høyre og velg Lagre som oppgave. Da kan du angi en forfallsdato for oppgaven, og om du vil ha en påminnelse. Kjekt når det er en e-post du har tenkt å følge opp senere!

Kalenderen

Kalenderappen håndterer kalendere fra mange ulike kontoer samtidig, både Google og Exchange.

Trykker du menytasten (de tre prikkene øverst til høyre) kan du velge hvilke kalendere du vil vise i oversikten. Har du koblet til Facebook-kontoen, kan du til og med få kalenderoppføringer fra Facebook. Også oppgaver du har opprettet vil dukke opp. 

Kontaktregisteret

En praktisk ting på mange smartmobiler, er at den kan vise deg kontaktpersoner fra mange ulike kontoer. På HTC One kan du for eksempel se kontakter fra en Google-konto, Exchange, Facebook og andre kilder på ett og samme sted. Det betyr at det kan være flere kontaktoppføringer på én og samme person. HTC One kan imidlertid slå sammen dette slik at du får all informasjon om én person på ett og samme kontaktkort. På dette kontaktkortet får du også Facebook-oppdateringer og kan se gjennom bilder kontakten har delt på Facebook.

HTC One vil komme med forslag til sammenkoblinger når den finner to oppføringer som ser ut til å tilhøre samme person. Velger du å sammenkoble, vil all informasjonen bli samlet på ett kontaktkort. Dette skjer imidlertid kun lokalt på telefonen – det som ligger lagret på serveren (for eksempel Exchange) forblir uendret.

Kontaktregisteret på HTC One kombinerer informasjon fra flere ulike kontoer, og kan blant annet vise deg bilder fra kontaktpersonens Facebook-album.
Kontaktregisteret på HTC One kombinerer informasjon fra flere ulike kontoer, og kan blant annet vise deg bilder fra kontaktpersonens Facebook-album.

Det er imidlertid mulig å få informasjon fra for eksempel Google-kontoen til Exchange-kontoen hvis du vil det. Når du befinner deg i kontaktregisteret i oversikten over alle navnene, trykker du menyknappen (de tre prikkene) øvest til høyre. Velg så Administrere kontakter og velg Slå sammen kontakter. Med denne funksjonen vil du kunne slå sammen koblede kontakter i én foretrukket konto, for eksempel Exchange-kontoen din. Telefonen vil vise deg hvilke kontakter som finnes på flere kontoer, og så kan du velge hvilken konto du vil samle informasjonen i. 

I oppringingsvinduet på telefonen kan du sveipe sidelengs for å velge mellom samtalelogg, numerisk tastatur for oppringning, se alle kontakter eller vise en oversikt over alle favoritter. Favorittvisningen er praktisk for å raskt kunne ringe opp en person, uten å måtte lete gjennom en stor kontaktliste. Du legger til nye favoritter ved å trykke plusstegnet øverst på skjermen. 

På neste side kan du lese om flere smarte proff-funksjoner på HTC One

Les også disse proffguidene:

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen