Proff kamskjell fra Siemens

Siemens har lansert en rekke modeller de siste ukene, og fortsatte i dag kavalkaden med lanseringen av en helt ny kamskjells-modell for proffsegmentet. Den nye SF65 ble vist frem under en pressekonferanse på Det Danske Designcenter i København, og blir søstermodellen til den mye omtalte S65.

Det første ved modellen som drar oppmerksomheten din er nok megapiksel-kameraet, som tar bilder i en oppløsning på 1,22 megapiksler. SF65 vil bli blant de aller første kamskjells-modellene på markedet med et så høyoppløselig kamera.

Dette er de samme spesifikasjonene som kameraet som sitter i søstermodellen S65, som vi testet nylig. Bildene som S65 ga var bra nok til fotoalbumet, og vi burde kunne vente det samme av bilder tatt med SF65.

Vi vil anta at SF65 vil kunne ta opp video, men dette har ikke blitt bekreftet av Siemens enda. Man kan ellers benytte seg av 4x digital zoom med SF65, samt et innebygget fotolys som gjør mørke bilder lyse og friske.

Et annet pluss er, overraskende nok, batteritiden. SF65 klarer nemlig å holde ut i hele 400 timer standby, noe som er meget imponerende tatt i betraktning av at dette er en kamskjellstelefon. Vi må langt tilbake i tid for å finne noe lignende hos en sammenklappbar modell. Taletiden er på sin side ikke like imponerende. Her må man nøye seg med fire timer tale, noe som kan være lite for de av oss som liker å skravle uavbrutt.

Andre funksjoner som høyttaler og mulighet for nedlasting av Javaspill er også på plass. Telefonen vil forøvrig være den første fra Siemens med hele 64 kanaler for polyfoniske ringetoner.


(Klikk for større bilde)

Telefonen har som nevnt et vridbar skjermdeksel. Dette kan vendes 180 grader og legges ned, slik at man kan ta bilder med telefonen uten å måtte ha tastene fremme. Dette kan være svært praktisk siden man i mange tilfeller bruker kameraet og telefonen om hverandre.

Selve skjermen er mindre imponerende. Den har riktignok en akseptabel fargedybde på 65.000 farger og er av typen TFT. Skjermoppløsningen er derimot et annet kapittel. Mens megapiksel-modellene fra LG, Nokia og andre har oppløsninger på 176 x 208 punkter og 176 x 220 punkter, må brukere av SF65 nøye seg med stakkarslige 128 x 160 punkters oppløsning.

Dette blir svært stakkarslig med tanke på å ta bilder med megapikselkameraet. 128 x 160 punkter gir et relativt kornete bilde sammenlignet med de høyoppløste skjermene på konkurrentenes modeller, og vil absolutt gi en dårligere bildegjengivelse. Spillopplevelser vil nok også mangle litt trøkk med en såpass lavoppløst skjerm.


(Klikk for større bilde)

Et annet minus er mangelen på Blåtann og minnekort. Telefonen har dessuten et totalt minne på magre 18 MB, og når det i tillegg ikke er mulig å bruke minnekort er det ingen tvil om at mange nok vil velge bort SF65 til fordel for telefoner med denne muligheten. Sistnevnte utsagn gjelder nok også for mangelen på Blåtann.

Siden SF65 er ventet ut på nyåret, er det ingen tvil om at telefonen vil møte svært hard konkurranse fra veletablerte konkurrenter som Nokia 6260, Samsung P730 og LG T5100. Prisen på modellen vil ligge rundt 4000 kroner uten abonnement. Det er ganske stivt. for en modell som mangler alt fra Blåtann til minnekort og høyoppløst skjerm.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen