Professor gir ulovlig oppgave

Det er SANS Internet Storm Center (ISC) som har blitt kontaktet av ansatte ved et amerikansk universitet, og har publisert oppgaven som studentene ble presentert med. Studentene er bedt om å foreta en sikkerhetsevaluering av et datasystem over internett, blant annet ved hjelp av portscanning. Portscanning er en prosess hvor man sender forespørsler til en datamaskin på alle portene i rekkefølge. Deretter får man en liste over hvilke porter som er tilgjengelige, og kan dermed finne ut hvilke tjenester maskinen kjører. Portscanning er forbudt dersom man ikke har tillatelse i svært mange land, inkludert USA.

Oppgaven, som teller 15% av studentenes karakter, har blitt kritisert at universitets ledelse. De har valgt å la oppgaven stå som pensum i faget, men vil frata studenter nettilgang dersom de utfører oppgaven på noen av universitets servere.

Professoren som laget oppgaven ser ut til å være fullstendig klar over at oppgaven vil være ulovlig å utføre på systemer uten tillatelse. "Når du gjør dette arbeidet, må du forestille deg å være en sikkerhetskonsulent under kontrakt med eieren av systemet," står det å lese i oppgaven.

ICS har nå lagt ut retningslinjer for hvordan slike oppgaver kan utføres på en lovlig måte i fremtiden. Lignende fag på norske universiteter setter opp egne testservere som studentene kan jobbe mot.

Professoren har fått kallenavnet "Professor Packetslinger of the School of Loose Screws."

Kilde: SANS ICS

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen