Produserer BD-R i stor skala

Alternativ tekst mangler

Elektronikkprodusenten Sony har virkelig fått vann på produksjonsmølla for Blu-ray-media og dytter i disse tider ut 60 000 plater hver eneste dag. Ifølge selskapet selv skal det være enorm etterspørsel etter slike plater.

Selskapet tilbyr både enkel- og dobbeltlagsplater med kapasitet på henholdsvis 25 og 50 GB. Siden mai har totalt 3 millioner plater blitt utlevert til 35 forskjellige kunder - både innen film- og IT-bransjen.

Blu-ray har en liten teknologisk fordel sammenlignet med HD DVD med tanke på større lagringskapasitet, mens sistnevnte har sitt fortrinn i å være en rimeligere teknologi. Rent kapasitetsmessig har HD DVD i dag en teoretisk topp på 60 GB, mens Blu-ray sies å toppe ut på 200 GB. Plater med så høy kapasitet er imidlertid ikke på markedet foreløpig.

Finn dagens priser på BR-plater i prisguiden. Samme prisguide inneholder også en oversikt over BD-brennere til PC-bruk. Regn med å måtte betale fra rundt 5000 kroner for en slik brenner i skrivende stund.

Sonys masseproduksjon kan gi positiv innvirkning på prisen, slik at prisgapet ikke blir like stort ned til HD DVD - og teknologien kan bli mer aktuell for folk flest.

Les også vår guide på Blu-ray vs. HD DVD

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen