Produsenter tester dobbelkjerne-Opteron

Ifølge Digitimes skal blant andre Tyan ha mottatt slike prøveeksemplarer av dobbelkjerne-Opteron. Flere andre server-produsenter har gjort det samme, men ønsker naturlig nok ikke å uttale seg ytterligere om prosessorene.

nForce4 Pro
Kilder omkring Tyan har avslørt at produsenten allerede har testet dobbelkjerne-Opteron i kombinasjon med NVIDIAs nForce4 Pro-brikkesett. Alle enkeltprosessortester skal være bestått, men foreløpig gjenstår noe testing og verifisering for dobbelprosessor-oppsett.

Opteron-prosesorene som Tyan for tiden tester skal være i sokkel 940-format. Senere venter selskapet å motta dobbelkjerneutgaver av Athlon 64 for sokkel 939.

95 watt
Effektforbruket for de kommende Opteron-prosessorene med dobbelkjerne skal ifølge Digtimes' kilder være på inntil 95 watt. Dette er noe høyere enn sine forgjengere med enkeltkjerne,

2. kvartal?
Det har lenge vært kjent at lanseringen av Opteron med dobbelkjerne ville legges til 3. kvartal i år. Nå spekuleres det i om prosessoren blir lansert alt i løpet av 2. kvartal - før Computex-messen i juni.

Tyan ventes ellers å lansere en åtteveis Opteron-server på Computex 2005. Serveren skal trolig benytte brikkesett fra ServerWorks.

I tillegg ventes ASUS å lansere en dobbel Opteron-server i løpet av første halvdel av 2005. Flere og flere kunder av selskapet skal visstnok etterspørre hovedkort og servere basert på AMD64.

(kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen