Guide

Produktguiden – en veiledning

Bakgrunn
Hardware-netteverket begynte som en prisguide i 1998, for å hjelpe leserne til å finne de rimeligste nettbutikkene å handle i. Gjennom årene har den utviklet seg ganske mye, og er fortsatt under konstant utvikling for å kunne bedre tilbudet til dere.

På Akam har vi valgt å kalle den for Produktguiden, fordi den inneholder så mye mer enn bare priser, selv om oversikt over priser i ulike nettbutikker fortsatt er noe av det produktguiden brukes mest til.

Navigering
For å komme til Produktguiden klikker du på lenken ”Produktguide” på menyen øverst på siden. Denne menyen er tilgjengelig uansett hvilken del av Akam du er inne på. Lenken fører til Produktguidens forside. Her ser du en rekke ulike kategorier av fotorelatert utstyr, samt en lenke nederst som heter fritekstsøk. Denne benytter du dersom du ikke ønsker å bla deg fram til det produktet, eller den produktgruppen du leter etter. Fra forsiden har du også et søkefelt for produktguiden, der du raskere kommer rett til det eller de produktene du ønsker.

 

Fra forsiden kan du så klikke deg inn på en prduktgruppe, for eksempel Digitalkamera. Siden du da kommer inn på viser noen menyer der du kan velge hvilke kameraer du ønsker å se. Her er det også en lenke som gir deg et avansert søk, dersom du ønsker flere valg. Dersom du ønsker å se informasjon om gamle modeller, må du inn på avansert søk.

Hvis du ikke ønsker å bruke denne søkefunksjonen, kan du klikke på ett av bildene under, for å gå direkte til listen over alle kameraene fra én produsent. Uansett hvordan du velger å gjøre det, så får du nå opp en liste over de kameraene som tilfredsstiller de kriteriene du valgte, eller som er fra den produsenten du klikket på.

Produktoversikt
Kameraene er rangert etter pris, med det billigste først. Prisen som er oppgitt her, er prisen i den billigste nettbutikken. Under navnet på hvert kamera, ser du litt informasjon om kameraet, samt en liggende stolpe som sier noe om hvor fornøyd andre brukere har vært med dette kameraet.

Hvis det er veldig mange kameraer som tilfredsstiller de kriteriene du valgte, så vil det nederst på siden være mulig å bla seg videre til neste side.

Til høyre for prisen på produktet er det en liten boks du kan krysse av i. Hvis du ønsker å sammenlikne spesifikasjoner på flere kameraer, så kan du krysse av for de kameraene du ønsker, og trykke på knappen ”Sammenlign” under listen over produkter. Du vil da få opp alle tekniske spesifikasjoner på de modellene du har valgt.

Detaljer
Hvis du heller ønsker å se detaljer om én spesifikk modell, kan du klikke på den modellen. Du får da opp hovedsiden for det produktet. Det er her du finner all informasjon du trenger.

Det første du legger merke til er et bilde av produktet. Dette kan du klikke på for å se flere og større bilder. Til høyre for bildet ser du noen spesifikasjoner. Hvis du klikker på lenken ”Flere”, som du finner under spesifikasjonene, får du opp den fullstendige listen over spesifikajsoner på denne modellen.

Under bildet ser du liste over erfaringer som andre lesere har lagt inn. Her kan du også trykke på ”Flere” for å få den fullstendige listen over erfaringer. Du kan også legge inn dine egne erfaringer med produktet ved å trykke på ”Legg inn din erfaring”. De liggende stolpene indikerer karakteren brukerne har gitt produktet.

Til høyre for erfaringene er det lenker til andre sider med informasjon om produktet. Her finner du lenker til Akams omtaler og tester, produsentens produktinformasjon, andres tester, og mye annet. Ved å bruke Akams Produktguide, har du med andre ord tilgang til masse uavhengig informasjon om alle produktene, og i stedet for at du skal bruke masse tid på å prøve å finne denne informasjonen, har vi allerede gjort det for deg. Dersom du selv har funnet tester, eller annen relevant informasjon om produktet, som ikke står på listen over lenker (Husk å trykke på ”Flere” for å se den fullstendige listen), så kan trykke på ”Tips oss om ny link”. Vi er svært glad for alle tips om slik informasjon, og det gjør også at Produktguiden blir en bedre, og mer komplett ressurs for andre lesere.

Under erfaringene, finner du ”Andre tjenster”. Den første – Prishistorikk, viser den prisutviklingen på varen over tid. Her får du en graf som viser hvordan prisen har variert siden produktet kom på markedet. Prisvarsling, som du finner rett ved siden av, gir deg mulighet til å oppgi en e-postadresse, og så motta en e-post når prisen faller under et beløp du bestemmer. På denne måten kan du lett følge med på prisendringer, og se når varen kommer innenfor dine budsjettgrenser. Vi kommer ikke til å bruke e-postadressen din til annet enn å sende deg denne ene e-posten om at prisen har sunket til under den grensen du satte.

Priser
Til slutt har vi kanskje det viktigste av alt, nemlig priser. Her ser du en liste over nettbutikker som har varen. Det er en kort beskrivelse av varen, så du kan se at det faktisk er den varen det er snakk om. Til høyre for butikknavnet, finner du Butikkarakter. Den er basert på karakterer som andre kunder av denne butikken har lagt inn, og er gjennomsnittet av karakterene for de siste 6 månedene. På den måten får du en indikasjon på hvor fornøyde den enkelte butikkens kunder er. Til høyre for denne igjen, ser du lagerstatus. En grønn hake viser at varen er på lager. Deretter følger prisen i den enkelte nettbutikken. Butikkene er sortert etter pris, så den billigste vil være øverst på lista. Helt til høyre har du knappen ”Kjøp”. Akam selger ingenting, men hvis du trykker på knappen blir du sendt videre til butikkens side for dette produktet, der du kan kjøpe det.

Ved siden av none butikker, står det et lite ikon, Hvis det er et flagg, henviser det til butikkens opprinnelsesland. Dette viser vi for å gjøre deg oppmerksom på at dette ikke er en norsk nettbutikk. Hvis du ser et EU-merke, betyr det at denne spesielle varen er en EU-modell som ikke har gått gjennom den offisielle norske importøren, og det gjelder spesielle garanti-/sørvisbetingelser. Et utropstegn betyr at det er spesielle betingelser som gjelder. Trykk på utropstegnet for mer informasjon. Denne tegnforklaringen finner du også nederst på siden.

Annet
Dette var de viktigste funksjonene i Akams Produktguide. Dersom du vil se et annet produkt enn det første du gikk inn på, kan du enten gå tilbake noen sider og starte på nytt, eller du kan bruke lenkene som er øverst på siden, over produktbildet. Hold musepekeren over lenkene som du finner rett over produktnavnet, så ser du hvordan du enkelt navigerer til andre produkter eller produktgrupper.

Når vi skriver en artikkel om et produkt, vil du alltid finne lenke til dette produktet i produktguiden, nederst på siste side i artikkelen. På den måten er det lett å finne ut mer om produktene vi omtaler.

Hvis du har innspill til hvordan vi kan gjøre produktguiden bedre, så setter vi stor pris på å motta forslag. Det er tross alt leserne denne tjenesten er til for.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen