Produktaktivering til liten nytte

Produktaktivering er et metodikk som implementeres for å vanskeliggjøre uautorisert kopiering og videresalg. Når man kjøper en software med slik aktivering må man skrive inn en nøkkelstreng som gjerne finnes på CD-en. Etter at dette har blitt gjort sjekker programmet hardware-konfigurasjon og genererer en kode som sendes til Symantec over Internett. Dersom man ikke har aksess til Internett må man ringe Symantecs kundestøtte for å fullføre installasjonen.

Kort tid etter at Symantec startet med denne anti-pirat teknologien i sin software dukket det opp flere "key generators" på nettet. Disse gjør at man kan generere ut både den første nøkkelstrengen og den tilhørende koden som gjenspeiler en viss hardware-konfigurasjon.

Symantecs teknologi kan sammenlignes med den som brukes i Windows XP og baserer seg derfor på en viss algoritme, ikke et gitt antall definerte nøkkelverdier.

Det er selvsagt ikke bare Microsoft og Symantec som har blitt utsatt for "cracking" av anti-pirat teknologi. Et søk på "key generator" på Google gir over en halv million treff og inkluderer alle typer software og spill.

Ifølge The Register regner man med at det årlig blir solgt over 3,6 millioner piratkopier av Symantec-produkter.

 

(Kilder: Symantec, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen