Problemløsing i det trådløse nettet


Trådløse nettverk justerer automatisk hastigheten etter radioforholdene på et samband mellom det trådløse aksesspunktet og en klientstasjon. Om signalene blir for svake, vil aksesspunktet redusere hastigheten i et forsøk på å holde forbindelsen oppe.

Kom nærmere

I  verste fall kan hastigheten komme helt ned i en bruttokapasitet på 1 Mbps. Da er det klart at differansen mellom behovet og det som det trådløse nettet klarer å tilby, er så liten at det kan gå ut over kvaliteten på overføringen av musikk.

Løsningen på dette problemet er å flytte aksesspunktet og musikkstreameren nærmere hverandre, inntil tilfredsstillende kvalitet på forbindelsen er oppnådd. Et alternativ kan også være å bytte antennene på det trådløse aksesspunktet.

Mikrobølger
Trådløse samband er også følsomme for forstyrrelser. Det er noen andre produkter som også kan befinne seg i hjemmet og som bruker samme området av radiofrekvenser som det trådløse nettverket.

Mikrobølgeovner og trådløse (DECT) telefonapparater er de mest utbredte. Derfor må det ikke komme som en overraskelse at lyden blir forstyrret i musikkstreameren som står på kjøkkenet ved siden av mikrobølgeovnen, når mikroen er i bruk.

Dette er rett og slett radiobølgenes natur, og noe som vi må leve med. En kan forsøke å plassere musikkstreameren og mikrobølgeovnen lengre i fra hverandre, dette bør avhjelpe en del av problemet.

Overbelastning
I enkelte ekstreme tilfeller kan hakkete avspilling også skyldes at det trådløse nettverket eller internettlinjen er overbelastet. Aksesspunktet vil forsøke å fordele kapasiteten rettferdig mellom alle brukere, men mange store og samtidige brukere kan kreve mer enn hva aksesspunktet er i stand til å levere.

Denne situasjonen kan for eksempel oppstå når alle tre tenåringene i huset laster ned store filer fra internett samtidig. Dersom du lytter på en internettradio på samme tid, kan du risikere å få ødelagt lytteopplevelsen på grunn av manglende kapasitet.

Enkelte merker og modeller av aksesspunkter har mulighet til å sette opp prioriteringslister basert på trafikktypen, og det er dette som er løsningen dersom det er en kapasitetsskvis som er problemet.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen