Problemer med iPad

De ble solgt over 300 000 Apple iPad-er første salgsdagen i USA, og iStore hadde stor pågang fra nye eiere av nettbrettet, som ønsker å prøve ut nye applikasjoner og lese bøker. Klikk her dersom du vil lese tester av det nye produktet.

Med nye produkter kan det oppstå problemer, og hundrevis av iPad-eiere rapporterer nå om trøbbel med å koble seg til trådløse nettverk, melder Techradar.com.

Apple klar over problemet
Problemet går spesifikt ut på at folk klager over at signalet er svakt, eller at iPad-en ikke kobles til automatisk etter at den har blitt skrudd av eller slått seg i dvalemodus. I følge Apples hjelpeside er selskapet klar over problemet som oppstår.

Problemet skal i følge Apple ligge i at nettverksrutere som sender med for eksempel både 802.11 b/g og 802.11 n, benytter samme nettverksnavn, men forskjellige sikkerhetsinnstillinger.

Mulige løsninger
På selskapets hjelpesider finnes det et par triks som kan hjelpe å få bukt med problemet. En løsning er å velge forskjellig navn til de to båndene, altså at du for eksempel legger til bokstaven G til 802.11 b/g- innstillingene, og en N til 802.11 n-innstillingene. Også viktig å påse at begge båndene benytter samme sikkerhetsinnstillinger. For eksempel WEP, WPA eller WPA2.

Et annet knep som har dukket opp på Apple-forumer er å ikke dimme ned lyset på skjermen til et minimum. En mulig feil i iPad-ens strømstyring tyder på at enheten går i dvalemodus dersom skjermen blir dimmet helt ned, og dermed fungerer ikke den automatiske tilkoblingen av nettverk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen