Privatlivets død

www.theregister.co.uk skriver om Mobile Spy, som det nye programmet heter. 
Dette programmet er laget av Retina-X Studios. Det overvåker samtaler og tekstbeskjeder, og rapporterer til en sentralserver.
Når dette programmet er installert på en mobil med Windows Mobil operativsystem, blir det mulig å overvåke både samboer, barn og ansatte. Hvor lovlig dette er, avhenger av hvor i verden du bor.

Et lignende program, FlexiSpy, har vært tilgjengelig for Symbiantelefoner i det siste året, og fungerer omtrentlig på samme måte. Selskapet lover at det i løpet av neste uke kommer med støtte for Pocket PC og Blackberry-mobiler.

FlexiSpy's hjemmeside har faktisk også anbefalinger fra nyskilte, som oppdaget partnerens utroskap takket være dette programmet. Les bare; "Takket være FlexiSPY har jeg endelig funnet ut at kona var utro mot meg med min bror. Jeg hadde en mistanke om dette i over ett år. Etter skilsmissen har livet mitt blitt så mye bedre. " Vi tviler ikke....

FlexiSpy kan også brukes til litt mer fornuftige ting;
  • Dersom mobilen din blir stjålet får du beskjed om det nye SIM-kortet som er satt i. Du kan også sende SMS for å stenge av mobilen og få mobilen til å utskille en høy skrikende lyd.
Installeringen av FlexiSpy eller Mobile Spy krever at du har fysisk tilgang til telefonen, så skaperne av dette programmet mener at det ikke kan bli klassifisert som en trojaner, et skjult og uønsket program. Antivirus-selskaper er selvsagt uenige i dette.
FlexiSpy kan gå for å være en trojaner fordi den lar seg installere uten at den gir noen indikasjon på hva slags program det er, og etter å ha blitt installert, skjuler den seg helt for brukeren. Nettopp av denne grunn har F-Secure Antivirus ordnet det slik at programmet dukker opp under virussøk.

Sjangsen for å bli infisert med virus på mobilen er forsvinnende liten. Det er generelt ikke mange programmer som blir installert på mobilen, og nettverkene er utrolig mye sikrere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen