Private nettvaner på jobb?

  • Endret
Aftenposten har nylig referert to forskjellige undersøkelser om folks nettvaner på jobben. Den ene undersøkelsen ble gjennomført i Philadelphia og så på surfevaner og den andre ble gjennomført i England og undersøkte chatte vanene.

Målsetningen med undersøkelsen i Philadelphia var å finne hvilken konsekvens privat nettsurfing hadde for utførelsen av arbeidet. Denne undersøkelsen hadde flere overraskende konklusjoner.

Det vist seg at de som surfet privat i arbeidstiden var mer effektive i sitt arbeid enn sine kollegaer som ikke brukte Internet til privat surfing. En av konsekvensene var bedre kreativitet, kunnskap og laver stressnivå.

Resultatene fra denne undersøkelsen blir omtalt i en bok om personalledelse forskerne har utgitt.

Den andre undersøkelsen ble gjennomført i England med kun 200 brukere som grunnlag. Forskerne var der ute etter å se hvordan ansatte kommuniserte med bruk av forskjellige chatte programmer.

Av de som deltok i undersøkelsen var det en klar overvekt av de som benyttet disse programmene til å flørte med kollegaer og andre ikke ansatte. Distribusjon av porno stod også for en større andel av bruken enn jobb relatert chatting.

Denne undersøkelsen så ikke på forholdet mellom privat chatting og effektivitet på arbeidsplassen.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen