Illustrasjonsfoto: Istockphoto

Private bilder på avveie hos FotoKnudsen

Datafeil ga kunder tilgang til andres bilder i FotoKnudsens bildelagringstjeneste.

Da FotoKnudsen-kunde Elisabeth Søreide logget seg inn i den såkalte «MinneBanken» til fotoleverandøren for tre uker siden, fikk hun seg en skikkelig overraskelse.

For selv om hun logget inn med sitt brukernavn og passord, var det ikke hennes egne bilder som dukket opp på skjermen. Isteden fikk Søreide opp noen andres bilder og kontaktinformasjon. Tre forsøk på å logge ut og inn igjen resulterte i at bilder fra tre ulike kunder dukket opp – men fremdeles ikke hennes egne.

Da Søreide tok kontakt med en av de andre kundene hvis brukerkonto hun hadde blitt logget inn i, fikk hun høre at denne kunden hadde fått tilgang til hennes bilder.

Faksimile: FotoKnudsen.no
Faksimile: FotoKnudsen.no

Søreide tok kontakt med kundeservice hos FotoKnudsen, men noen tilbakemelding fikk hun ikke før hun tre uker senere tok direkte kontakt med markedssjefen for selskapet, Raymond Michelsen.

Ukjent feil

FotoKnudsen selv har hittil ikke klart å identifisere feilen som gjorde at Søreide ble logget inn i flere andre kunders brukerkonti, men skal nå ha iverksatt ekstra sikkerhetstiltak i påloggingprosessen.

I en uttalelse på sidene sine, skriver FotoKnudsen at de ikke har vært i stand til å reprodusere feilen. De skal heller ikke har vært i kontakt med andre kunder som har opplevd tilsvarende problemer, og de skal heller ikke ha funnet tilsvarende saker da de foretok en avvikskontroll av systemene.

Selskapet tar også selvkritikk for at de ikke responderte raskt nok da kunden tok kontakt med kundeservice.

Datatilsynet reagerer på hendelsen, og til NRK opplyser direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon, at de ønsker å undersøke saken nærmere. FotoKnudsen oppgir selv at de nå er i dialog med Datatilsynet for å redegjøre for tiltakene de har gjort, og for å be om deres vurdering av prosessen videre.

(Kilder: NRK, FotoKnudsen )

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen