Pristesten - vinteren 2007

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Om testen

Nettbutikkene som deltar i vår halvårlige pristest er valgt ut på bakgrunn av den fullstendige oversikten i webshopguiden. Vi gjennomgår denne listen og velger ut de butikkene som er aktuelle - det vil si de som fører et bredt utvalg av datakomponenter i ulike produktkategorier.

Prisene til de aktuelle varene hentes manuelt inn fra de ulike butikkenes egne sider. Neste fase i arbeidet er å rangere butikkene etter hvilken pris de har i forhold til en gjennomsnittlig butikk. Mer informasjon om utregningen finner du her.

Innhenting av prisene
Prisene ble hentet inn manuelt av medarbeidere fra Hardware.no i tidsrommet onsdag 21. november kl 08.00 til torsdag 22. november kl 17.00.

Grunnlag for innhentingen
Vi har benyttet den informasjonen vi fant om priser på butikkenes egne nettsider. Priser inkludert merverdiavgift er lagt til grunn for utregningene.

Frakt
Etter flere innspill fra våre lesere, har vi valgt å også ta med fraktkostnader i pristesten. Vi har hentet pris på en vanlig servicepakke fra tilgjengelig transportfirma. I de tilfeller hvor leveringsadresse spiller inn på fraktkostnad, har vi valgt frakt til et sted i Nord-Gudbrandsdalen. Valget falt på dette stedet fordi det ligger ganske så midt i landet, og ingen databutikker har tilholdssted i nærheten.

I de tilfeller hvor butikken tar ekspedisjonsgebyr eller lignende avgifter, er også dette plusset på i fraktprisen. Det er tatt utgangspunkt i ett kolli pr tre varer. For eksempel vil handlekurven hos en butikk som har 18 av produktene vi så etter, få plusset på 6 ganger fraktkostnaden hos den gitte butikken.

Kontroll av resultatene
Alle priser ble hentet inn av to personer, samt at vi tok skjermbilder av samtlige priser. I tillegg har alle butikkene fått mulighet til å se resultatene før publisering og gi oss tilbakemelding dersom noe skulle være feil fra vår side. Vi kan likevel ikke utelukke at feil og mangler kan forekomme og tar forbehold mot dette.

Vi beklager

Dessverre gjorde en glipp at en butikk som skulle debutert i pristesten denne gangen ble utelatt. Butikken det gjelder er Navitel. Vi beklager dette og ønsker Navitel lykke til i neste pristest.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen