Prisskrell på MMS

Mobilselskapet Ipea opplyser i en pressemelding at de setter ned MMS-prisen for abonnementet Ares til 50 øre per melding.

Hvis vi ser bort fra tilleggstjenestene Chess Friends og Telenor Frifamilie, samt Djuice Nonstop som har gratis SMS og MMS inkludert i en høy månedspris, er det oss bekjent ingen i Norge som matcher denne MMS-prisen.

Ikke billigabonnementene

Den nye MMS-prisen tilsvarer en tjuendedel av lanseringsprisen Telenor tilbød det norske folk da de som første selskap lanserte MMS-tjenesten: 10 kroner per melding mente telegiganten det burde koste den gang.

Fem år senere har prisen i all hovedsak stabilisert seg rundt 2 kroner per melding - helt fram til nå.

– Med denne prisen taper vi penger for hver MMS som sendes. Innkjøpsprisen vi må betale for meldingene ligger betydelig over den prisen vi nå tilbyr våre kunder, sier administrerende direktør Ole Norstad i Ipea til Mobilen.no.

Dette er også forklaringen på at den nye MMS-prisen utelukkende gjelder for abonnementet Ares, et abonnement som ikke inkluderer gratisminutter eller gratis SMS-meldinger.

En liten lavpriskjempe

Ipea er det lille mobilselskapet, som etter å ha ligget i priskrig med rivalen One call i hele vår, til slutt fikk trone på toppen av Post- og teletilsynets lavprisoversikt i ensom majestet. Dette klarer de ved å tilby flere gratisminutter og gratis tekstmeldinger enn noen andre.

telepriser.no står Ipea oppført med hele fire av de seks billigste mobilabonnementene i Norge. Men Ares, abonnementet som nå får knallprisen på MMS, havner på en 17. plass på prisoversikten og plasserer seg dermed som et av de dyreste abonnementene priskrigeren har å tilby.

– Ares er ikke noe dårlig abonnement, bedyrer Norstad.

– Minuttprisen er på 54 øre, og SMS-meldingene koster ikke mer enn 58 øre per stykk.

Men oppstartsavgiften er 79 øre per samtale, og du vil uansett forbruk alltid måtte betale minst 69 kroner per måned ettersom abonnementet opererer med denne minimumsfaktureringen.

Vil utfordre de store

Med dette ønsker Ipea å utfordre de store teleselskapene. Selv om hver MMS-melding sendt av en Ares-kunde vil lage svimerker i lommeboka til Ipea-sjefen, håper han trafikken vil ta seg betraktelig opp.

– Vi at gjennomsnittskunden i dag sender omtrent fire MMS-meldinger i måneden. Jeg tror dette langt på vei skyldes at prisene er altfor, altfor høye. Vi ønsker å gi de store gutta et spark i leggen og tvinge dem til å prise tjenestene sine på en mer fornuftig måte, avslutter Norstad.

Mobilen.no har tidligere påpekt at MMS-prisene i Norge er for høye. Tiden vil vise om Ipea Ares-kundene heretter velger å sende MMS fremfor SMS – det er jo faktisk åtte øre billigere per melding å velge førstnevnte.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen