Prissjokk fra Telenor

Prissjokk fra Telenor

I en melding til sine kunder har Telenor fortalt at de har senket prisen på mobilsurfing med 40 prosent. Prisen per megabyte senkes nemlig fra 20 kroner til 12,50 kroner per megabyte. Aktive brukere kan imidlertid oppleve en årlig økning på 650 prosent, skriver Nettavisen. Dette fordi Telenors pristak samtidig økes fra 10 kroner (wap) og 50 kroner (web) til 75 kroner om dagen.

Les også:

- Mobilregning endte på 30 000 kroner
- En femmer per megabyte
- Vil stoppe løpske mobilregninger

Skal lite til

Hvor mye data som lastes ned avhenger av hvilke nettsider man går inn på. Bruker man mobiltilpassede sider inneholder disse som regel lite data og vil gjøre lite innhogg i lommeboken. Hvis det surfes til vanlige nettsider vil derimot datatelleren fort løpe løpsk og pristaket nås i løpet av kort tid.

Nettavisen har testet det nye prisregimet og fant ut at de nådde pristaket på 75 kroner på under ti minutter. For kort tid siden ville dette kostet 10 kroner dersom man benyttet Telenors wapoppsett. Nettavisen har regnet ut at seks mobilbesøk på deres nettsider tar brukeren over grensen.

Det er derfor uhyre viktig at brukerne er bevisste på hva de gjør når de surfer på mobilen.

Hos hovedkonkurrenten NetCom er pristaket på 20 kroner dagen, uansett om du bruker det til wap eller web.

- Vi har funnet en modell vi mener er mer tilpasset dagens og fremtidens mobilbruk enn den vi hadde tidligere. Vi har senket prisene, og innført en rekke gunstige prisplaner for datatrafikk, sier informasjonssjef i Telenor Anders Krokan til Nettavisen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen