Prisras på mobil

Prisras på mobil

Samsung var den første mobilprodusenten som viste frem kvartalresultatene sine, og til tross for at salget øker i volum, tjener selskapet stadig mindre per mobiltelefon. Ifølge Teleavisen har snittprisen på mobiler solgt utenfor Samsungs hjemmemarked i Sør-Korea falt fra 184 til 176 dollar det siste året.

Mer avanserte
At prisen per mobiltelefon går ned betyr derimot ikke at vi får kjedeligere telefoner mellom hendene. Snarere tvert imot. Både megapikselkamera, MP3-spiller, 3G og mobil e-post er i ferd med å bli allemannseie – uten at det koster skjorta.

Du slipper også å gå rundt med en diger kloss av en mobiltelefon – for mens prisene raser, raser også vekt og millimeter av telefonene. Motorola var først ute med sin slanke Razr, og etterpå har så godt som alle de store mobilprodusentene gått i deres fotspor og slanket mobilene sine.

Fort skal det gå
Hva skal mobilprodusentene ta seg til når prisene går ned? Samsung har svaret klart. De øker produksjonen av 3G-telefoner, og vil lansere hele 30 nye modeller i løpet av året.

I tillegg har Samsung allerede lansert telefoner med HSDPA som gir enda raskere datahastighet enn 3G, og naturligvis også flere muligheter for en vellykket mobildatasatsing.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen