Prisras på digitale rammer
Teknofil

Prisras på digitale rammer

Heldigvis er det sånn med nesten all elektronikk at den blir billigere med tiden. Det til tross for at produktet blir stadig bedre og mer avansert. Bare tenk på hva folk betalte for de første datamaskinene eller mobiltelefonene, og hvor latterlig lite de inneholdt i forhold til dagens standard.

Så fort et produkt blir allemannseie, er konkurransen så stor at prisene presses. Finanskrisen har også gjort sitt for å senke prisene ytterligere. Derfor kan vi glede oss av svært gode tilbud på alt fra flatskjermer og kameraer til bærbare datamaskiner og lagringsminne.

Et av produktene som virkelig har rast i pris de siste årene er digitale fotorammer. Da disse kom på markedet  for noen år siden var de så stivt priset at de gikk under kategorien for "spesielt interesserte". De var faktisk såpass dyre at det i en del tilfeller ville være rimeligere å henge en ipod eller til og med en flatskjerm på veggen for å vise frem bildene.

Her har det imidlertid skjedd mye den senere tiden, ikke minst har rammene også fått mye mer avansert funksjonalitet pakket inn i prisen.

Noen år tilbake

Da vi skrev om fotorammer for under tre år siden, måtte du gjerne gi flere tusen kroner for en liten 7 tommers digital bilderamme. I dag får du dem for noen hundrelapper.

Utvalget var også ganske dårlig i norske nettbutikker, det var gjerne bare et par rammer å velge mellom - hvis butikken i det hele tatt hadde begynt å føre produktet.De aller rimeligste bilderammene, som nøkkelring med fotoviser, kunne du imidlertid få kjøpt i utlandet til en grei pris. Nå er disse også vel etablert her i landet, og det med priser fra 80 kroner inkludert frakt. Hos Mytrendphone.no får du for eksempel kjøpt denne digitale bildenøkkelringen med oppladbart batteri til 56 kroner pluss frakt.

Det er likevel verdt å merke seg at Mytrendphone.no ikke er en ordentlig norsk nettbutikk, selv om den opererer med norskt domene. Vi har fått tips fra en leser som forteller at de sender fra Danmark og at man derfor får toll og avgifter i tillegg til prisen som er oppgitt, selv om dette ikke er så lett å finne informasjon om på nettsiden til butikken.

Når det gjelder nøkkelringen med bilderamme, så har ikke dette noen særlig praktisk betydning, i og med at kjøp fra utlandet for under 200 kroner er fritatt for toll og avgifter. Det er uansett godt å merke seg hvis man skal handle noe mer fra Mytrendphone.

Et annet morsomt alternativ er denne vekkerklokka med digital bilderamme til 133 kroner (255 kroner inkludert frakt) fra Pixmania. Her får du både termometer og vekkerklokke med en bitteliten bildefremviser på 1,4 tommer. Den kommer med 1 MB internminne som gir plass til opptil 60 bilder, og den bruker to AAA-batterier.

7 tommere
De syv tommer store rammene som du for noen år siden måtte betale godt over 2000 kroner for i norske butikker, får du nå for litt over 300 kroner. Det er faktisk rundt en tredjedel av det slike rammer kostet i USA for noen år tilbake. 

Et eksempel på en rimelig, men innholdsrik syv tommers bilderamme er denne Genius PF-70 fotorammen til 359 kroner pluss frakt hos Pixmania. Den har også støtte for video, og har innebygget alarmklokke og kalenderfunksjon. I tillegg kommer hodetelefonutgang og fjernkontroll.Går du litt opp i pris får du denne 7 tommers kodak Easyshare-rammen med berøringspanel til 599 kroner pluss frakt hos Mpx.no. Da får du også støtte for EXIF-filer i tillegg til JPEG, og xD-minnekort i tillegg til dobbel SD-kortstøtte.

Eventuelt får du bedre bildeoppløsning (800x480 piksler) og støtte for flere filformater og også CF-minnekort med denne 7 tommers LG-rammen til 509 kroner pluss frakt hos Multicom.

Større skjerm
Vil du ha det litt større kan vi foreslå denne 8,5 tommer store rammen fra Pixmania til 531 kroner pluss frakt. Her får du også tre utskiftbare fronter med i prisen.

Pixmania har også en 10,4 tommers ramme med MP3-spiller til 802 kroner pluss frakt.

Alternativt kan du ta en titt på denne 15 tommers LCD-rammen fra Amentio til 1928 kroner pluss frakt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen