Prisras på 3G-kort

Hvis du ønsker deg tilgang til internett når du er på farten, eller ikke kan bruke annet enn et modem der du bor, kan et 3G-kort for bærbar PC være løsningen for deg. Både Netcom og Telenor tilbyr gode løsninger som gir deg fri bruk av 3G-nettet til en fast pris. Likevel har prisen på selve datakortet vært såpass høy at det for folk flest ikke har vært et reellt alternativ. Netcom tar vanligvis 2500 kroner for dette kortet, og da er du i tillegg nødt til å binde deg til et dataabonnement i ett år.

Varer ut desember
Hvis du føler at 2500 kroner er en drøy investering, bør du ta en titt på Netcoms desembertilbud. Nå har de nemlig dumpet prisen på sine datakort, noe som gir deg som kunde et 3G-kort til drømmepris. I følge våre kilder, skal kortet koste rundt 300 kroner hos Netcom-forhandlerne. Kortet er i tillegg operatørlåst til Netcom som operatør. Etter hva Amobil kjenner til, skal tilbudet vare ut 2005.

Du er fortsatt nødt til å binde deg i ett år. Totalprisen for ett år med denne løsningen blir da 1801 kroner med Netcoms billigste Connect-abonnement, Connect20. Velger du Connect med fri bruk, hopper totalprisen opp til 6289 kroner for ett år. Likevel er dette 2200 kroner billigere enn vanlig.

Billigkortet er et Novatel Merlin 630, som har trippelbåndsstøtte i tillegg til 3G. Maks nedlastingshastighet er 384 kbps. Det følger med programvare for Windows 2000 og XP og Mac OS X. Merlin 630 er et PCMCIA-kort, og kan i utgangspunktet kun brukes på bærbare PC-er med spor for denne korttypen. Det er imidlertid ikke umulig å bruke det på en vanlig stasjonær PC, men da trenger du en PCMCIA-adapter.

Telenor med WiFi
Det er ikke bare Netcom som tilbyr datakort. Telenor har også løsninger, men disse er ofte dyrere enn Netcom sine. En tilsvarende løsning med 3G-kort og Telenor-abonnement kan du få for 899. Dette innebærer et Option Globetrotter Fusion-kort og binding til Telenor Fri120 i tolv måneder. Dette vil totalt koste fra 3647 over ett år. Da surfer du for maks 50 kroner dagen. Du kan også få dataabonnementet Telenor Fri Internett, som koster 549 i måneden, eller 7586 kroner i året for abonnement og kort. Som vi ser, koster det altså litt å bruke 3G-kortet, uansett om du bruker Telenor eller Netcom.

I motsetning til Netcoms løsning, har Option-kortet WiFi i tillegg til 3G. Dette innebærer at du kan bruke kortet til å koble deg til trådløst nettverk på for eksempel skolen eller arbeidsplassen, uten at det koster deg noe ekstra i form av tellerskritt eller andre avgifter til mobiloperatøren.

Kun data hos Netcom
Sammenligningen blir kanskje ikke helt reell, siden Telenor ikke tilbyr en løsning som Netcoms Connect for privatmarkedet. Telenor Fri Internett er nemlig et vanlig mobilabonnement med fast pris på datatrafikk, mens Netcom Connect er et abonnement som kun kan brukes til data, og dermed ikke samtaler. Vi har tidligere skrevet om hvilke dataabonnement som er gunstigst i saken "Rådyr mobilsurfing".

Telenor følger nøye med på Netcoms fremstøt mot 3G-markedet. – Generelt vil jeg si at vi skal være konkurransedyktig på pris, og vi følger med på hvordan våre konkurrenter priser sine tjenestene. Vi kommer til se på Netcoms tilbud og om vi vil komme med et tilbud som kan matche dette, sier Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor, til Amobil.

Hvis du vil benytte deg av Netcoms tilbud, må du foreløpig gå til nærmeste Netcom-forhandler som Klart Svar eller Telebutikken.

Les mer:

(Kilder: Netcom.no, Telenormobil.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen