Priskrig på MMS

Hvor mye koster det mobiloperatørene å formidle en SMS- eller en MMS-melding? Spørsmålet har blitt stilt mange ganger, men ingen av selskapene ønsker å besvare det.

Prisene er nemlig satt på grunnlag av hva kundene er villige til å betale, og ikke med utgangspunkt i hva det faktisk koster å transportere en melding fra mobilen din til mobilen til en venn.

Priskrig i Danmark

I vårt naboland i sør bryter det i disse dager ut priskrig på MMS-meldinger. En slik kamp om kundene kan bidra til å kaste lys over kostnadsbildet også her hjemme.

Mobilselskapet Telmore presser nå MMS-prisen i Danmark ned til rundt 80 øre per melding, skriver Berlingske tidende.


I Norge står MMS-prisene i all hovedsak stille når operatørene kjemper om førsteplassen på prisrangeringene. Billigaktøren Ipea tar for eksempel 1,75 kroner eller mer per melding, konkurrenten One call tar 1,98 kroner.

Dyr Coca-cola

Et bilde som har vært brukt i diskusjoner om meldingsprisene i Norge, er prisen på en Coca-cola. Hvorfor betaler vi 20 kroner for en liten flaske farget sukkervann på bensinstasjonen?

Det er i hvert fall ikke fordi kostnadene tilsier at prisen må være så høy.

Det samme kan sies om tekst-, bilde- og videomeldingene fra mobil til mobil. Eller?

Da Telenor som første selskap lanserte MMS i Norge, mente de ti kroner per melding hørtes rimelig ut. Kundene var svært uenige, og snart falt prisene ned til fem kroner, og så til det halve av det igjen.

Hvor mye koster det mobiloperatørene å formidle en MMS-melding? Vel, i lille, flate Danmark koster det i hvert fall ikke mer enn 80 øre.

Og fremdeles tjener Telmore penger.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen