Priskrig mellom ATI og XGI?

Nykommeren XGI har ligget hakket bak de "to store", ATI og NVIDIA, på ytelsesfronten fra dag én - men nå ser det ut som om selskapet kan ha flere kort å spille på enn bare ytelse. For eksempel kan det være lettere, billigere og raskere å produsere XGI-baserte kort. Også fortjeneste kan være høyere, ettersom konkurransen på XGI-kort ikke er like skarp som for ATI sine.

Disse argumentene er sterke for OEM-produsenter og grafikkortsmier i Asia, som lager produkter der utsalgsprisen er lav og produksjonskostnadene høye - i tillegg til at de må holde tritt med statig nye produktskred og ytelsesforbedringer. Argumentene fungerer i hvert fall godt nok til at ATI har begynt å legge merke til dem - og kanskje blitt litt "skremt".

Det ryktes nå at grafikkortprodusenter som vurderer å legge til XGI-kort i porteføljen sin møter en vegg av protester og skarpt konkurrerende tilbud fra ATI - som for all del ikke ønsker å bli tatt på sengen i billigmarkedet nå som de endelig begynner å ta igjen forspranget til erkerivalen NVIDIA.

De forventede lave kostnadene til XGI-kort, dårlig benchmark-ytelse til tross, kan snu markedet for billigkort på hodet på sikt, og ATI skal nå ha begynt å komme med aggressive tilbud til produsentene for å komme XGI i møte.

Resultatet av en priskrig på billigkort kan uansett bare være til det beste for forbrukere - og er en ventet effekt av XGI og DeltaChrome sin inntreden på markedet. Kanskje konkurranse er bedre enn oppkjøp?

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen