Priskrig i Sverige

Tidligere har det vært rettet kritikk mot prisene til teleselskapene i Sverige. Både samtalepriser og SMS prisene har vært gjenstand for til dels skarp kritikk.

Dette er nå historie. Vodafone og Telia utfordrer i disse dager Tele2/ Comviqs Knock-Out abonnement og senker prisene til et nivå som gir Sverige noen av de laveste teleprisene i verden.

Med de nye abonnementene kan svenske brukere spare mellom 70 og 80 prosent på telefonregningen sin.

- Nå håper vi kundene utnytter muligheten til å spare penger på sin telefonbruk ved å bytte til våre abonnement. Hadde bensinprisene plutselig blitt senket til 2 kroner så har vi vondt for å tro at noen ville fortsette å fylle bensin som koster over 10 kroner andre steder. Her er det mye penger å spare, sier Daniel Lindholm, markedsdirektør i The Phone House.

Ulempen ved senkingen av prisene er at telefoner som tidligere ble solgt for 1 krone vil få en høyere pris. Men dette sees på som akseptabelt når ringeprisene blir senket så mye som de blir.

Prisene teleselskapene operer med nå ligger på mellom 60 øre i minuttet til 79 øre i minuttet. Prisen per SMS ligger på 79 øre til 89 øre per SMS. Prisene er oppgitt i svenske kroner.

Om prisene vil synke mer er vanskelig å spå, men med den skjerpede konkurransen som 3G-nettet gir er det rimelig sikkert at prisnivået vil synke mer. Det kan se ut til at svenskene går en lys mobil fremtid i møte.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen