Prishopp på mobil utenlands

Det er Aftenposten som melder dette. Det er samtaler som skjer utenfor landegrensene som nå blir belastet med merverdiavgift.

Uheldig
Ifølge Avisen sier Telenors informasjonssjef Atle Lessum at han synes prisøkningen er uheldig for kundene. Telenor er åpenbart ikke helt sikker på om det fins hjemmel for prisøkningen, for selskapet har sendt et brev til Finansdepartementet der de spør om det virkelig kan være hjemmel for å ilegge moms på slike tjenester. - Det sier departementet at det er, sier Lessum til Aftenposten.

Etter reglene skal prisendringer varsles en måned i forkant, men Post- og teletilsynet vil i dette tilfellet ikke pålegge operatørene å holde varslingsfristen, fordi det er Staten som har endret betingelsene.

Toer sine hender
Kommunikasjonssjef Guri Wormdahl i NetCom er like lite fornøyd med å måtte pålegge kundene høyere priser, men konstaterer at det ikke er annet å gjøre når departementet legger på moms.

Dette er et klart tilbakeslag for spesielt NetCom, men også Telenor. Begge selskapene har lenge ønsket seg en utvikling der de kunne tilby faste lavere priser på mobiltelefoni når man befinner seg i utlandet. Det vil i beste fall bli forsinket.

Statsbudsjettet
Den formelle bakgrunnen for å legge på moms kommer fra statsbudsjettet, der det i punkt 3.2.8 oppsummeres at det ikke er avgifter på mobiltjenester når samtalene skjer fra utlandet. Endringen er at avgiften heretter knyttes til den private brukerens bosted.

Ifølge Aftenposten vil Staten med dette få økte inntekter fra avgiftene på rundt 150 millioner kroner hvert år. Noe av begrunnelsen er å tilpasse seg andre EU-lands praksis på området.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen